Εντός των προσεχών ημερών η πρόσληψη εξειδικεύμενου συμβούλου για την είσπραξη των χρεών στη ΔΕΗ - iefimerida.gr

Εντός των προσεχών ημερών η πρόσληψη εξειδικεύμενου συμβούλου για την είσπραξη των χρεών στη ΔΕΗ

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ κατά το πρώτο εξάμηνο να εμφανίζουν σημαντική κάμψη η διοίκηση της επιχείρησης προχωρά στην πρόσληψη εξειδικευμένου συμβούλου για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράλληλα ετοιμάζεται να προσφύγει στη διαιτησία κατά της γνωμοδότησης της ΡΑΕ για το ύψος των ποσών ΥΚΩ που θα πρέπει να επιστραφούν στην εταιρεία για τα προηγούμενα έτη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου σημείωσε αναφορικά με τα ποσά που διεκδικεί η ΔΕΗ για τις ΥΚΩ μετά το 2011, ότι τα 360 εκατ. ευρώ που γνωμοδότησε η ΡΑΕ ότι πρέπει να επιστραφούν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ήδη έχουν υποβληθεί οι απόψεις της ΔΕΗ, με την επιδίωξη επίλυσης της διαφοράς με διάλογο ή έστω με προσφυγή σε διαιτησία.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο κ. Παναγιωτάκης δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία σημειώνοντας μόνο ότι οι εισπράξεις του 7μήνου του 2017 εκπέμπουν ορισμένα θετικά μηνύματα καθώς υπολείπονται μόλις 1,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2016, οπότε το μερίδιο της επιχείρησης στην αγορά ήταν περίπου 6% μεγαλύτερο και παράλληλα δεν υπήρχε η έκπτωση συνέπειας κατά 15%.

Πάντως σε ότι αφορά την πορεία των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις πελατών, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 η αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις ήταν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μηδενική, έναντι αύξησης 104,7 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2017 και 180 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Παρά ταύτα, όπως είπε, ο κ. Παναγιωτάκης το πρόβλημα παραμένει, και χρειάζεται περισσότερο δραστική αντιμετώπιση.

Τις προσεχείς ημέρες θα προσληφθεί ο εξειδικευμένος σύμβουλος, με κάποια καθυστέρηση έναντι των αρχικών χρονικών προβλέψεων λόγω της εξ αντικειμένου σύνθετης διαδικασίας επιλογής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σχετικός διαγωνισμός για την επιλογή του συμβούλου προκηρύχθηκε τον περασμένο Μάιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ ληξιπρόθεσμα ΡΑΕ σύμβουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ