«Ηρωας των πλουσίων - Κήρυκας της Ευρώπης» -Το ειρωνικό σχόλιο της Liberation για τον Μακρόν - iefimerida.gr

«Ηρωας των πλουσίων - Κήρυκας της Ευρώπης» -Το ειρωνικό σχόλιο της Liberation για τον Μακρόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη κριτική στο εσωτερικό της χώρας του δέχεται ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την παρουσίαση, χθες, του οράματός του για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι την ίδια ακριβώς ημέρα εγκρίνονταν φοροαπαλλαγές 5 δισ. ευρώ στους πλούσιους Γάλλους.

Οι επικριτές του σχολιάζουν ότι την ίδια μέρα που εκφωνούσε στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης την ομιλία του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «μια Ευρώπη πιο εύθραυστη από ποτέ είναι σήμερα εκτεθειμένη στα κύματα της παγκοσμιοποίησης», υπογραφόταν η συγχώνευση τμήματος σιδηροδρόμων της γαλλικής Alstom με τη γερμανική Siemens, με την οποία η γερμανική εταιρεία παίρνει τον απόλυτο έλεγχο ενός ακόμη «κοσμήματος» της γαλλικής βιομηχανίας.

Σήμερα εξάλλου, παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2018, ο οποίος προβλέπει σκληρή λιτότητα με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%. Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός προβλέπει περικοπές ύψους 4,5 δισεκ. ευρώ, τo μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα προέλθει από τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών.

«Ηρωας των πλουσίων - Κήρυκας της Ευρώπης» -Το ειρωνικό σχόλιο της Liberation για τον Μακρόν | iefimerida.gr 0

Την αντίφαση σχολιάζει με καυστικό τρόπο στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Liberation, όπου κυριαρχεί η φωτογραφία του Μακρόν και οι τίτλοι: «Ήρωας των πλουσίων (για τα 5 δισεκ. που τους χάρισε) Κήρυκας της Ευρώπης (για το όραμά του για την αναδιαμόρφωση της Ευρωζώνης που παρουσίασε στη Σορβόνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Liberation Εμανουέλ Μακρόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ