Ηγέτης Κούρδων: Το «ναι» επικράτησε στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία - iefimerida.gr

Ηγέτης Κούρδων: Το «ναι» επικράτησε στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία

Το «ναι» επικράτησε στο δημοψήφισμα σύμφωνα με τον Μπαρζάνι (Φωτογραφία: AP/ Michel Euler)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζάνι, δήλωσε ότι το «ναι» επικράτησε στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, κάλεσε την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ σε «σοβαρό διάλογο», αντί να απειλεί με κυρώσεις. Η Βαγδάτη ήδη έχει αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, γιατί είναι αντισυνταγματικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Χαιντέρ αλ- Αμπάντι.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν πιο απειλητικός, προειδοποιώντας τους Κούρδους του Ιράκ ότι δεν θα μπορούν να βρουν ούτε τροφή αν συνεχίζουν να πιέζουν για ανεξαρτησία, κάνοντας λόγο για στρατιωτικές και οικονομικές κυρώσεις.

«Μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά θα τις ξεπεράσουμε», συνέχισε ο Μπαρζάνι και κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις να σεβαστούν την επιθυμία των εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν.

Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι ψήφισαν 3,45 εκατ. άνθρωποι και πως το 91,83% ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με το Tass.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ