ΣΕΤΚΕ: Δεν αρκεί να «πουλάμε» μόνο ήλιο και θάλασσα- Χρειάζεται νέο μοντέλο βιώσιμου τουρισμού - iefimerida.gr

ΣΕΤΚΕ: Δεν αρκεί να «πουλάμε» μόνο ήλιο και θάλασσα- Χρειάζεται νέο μοντέλο βιώσιμου τουρισμού

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον σχεδιασμό και υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης κάνει λόγο η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας σημειώνοντας πως η τουριστική δραστηριότητα, τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή, δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι είναι πλέον επιβεβλημένο η πολιτεία να επανακαθορίσει την τουριστική πολιτική της, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο, που θα προσανατολίζεται σε έναν ποιοτικό τουρισμό και θα απευθύνεται σε κοινό με υψηλότερες απαιτήσεις, πέραν του ήλιου και της θάλασσας.

Ένα σύγχρονο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο θα δίνει έμφαση στη διατήρηση του φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι άμεση ανάγκη να υιοθετηθούν επαρκή συστήματα διαχείρισης και διατήρησης των φυσικών πόρων και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές, οι οποίες να μπορούν να αντέξουν την πίεση που ασκείται από τη μεγάλη πληθυσμιακή συγκέντρωση, όπως είναι η διαχείριση απορριμμάτων, η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, κ.ά.» τονίζει.

Η χώρα μας καταγράφει κορυφαίες επιδόσεις, με τις τουριστικές αφίξεις να προβλέπονται σε πάνω από 28,5 εκατομμύρια για το σύνολο του έτους. «Τα στοιχεία αυτά από μόνα τους αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο τουρισμός είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκοσμίως.

Μία δραστηριότητα με τεράστια συνεισφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην εισροή συναλλάγματος και εντέλει στην οικονομική άνθιση και ευημερία» υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ότι «στόχος όλων των κυβερνήσεων και των οργανισμών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, θα πρέπει να είναι ο αειφόρος Τουρισμός, ο τουρισμός που αναπτύσσεται χωρίς να επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕΤΚΕ Τουρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ