ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Διαβουλιμία: Η πιο επικίνδυνη διατροφική διαταραχή την οποία αγνοούμε [βίντεο]

Shutterstock
Shutterstock

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε δύο ειδών διατροφικές διαταραχές. Την ανορεξία και την βουλιμία. Ενα όμως αναδυόμενο φαινόμενο, η διαβουλιμία, κάνει την εμφάνισή του και συνδέεται με σοβαρές επιπλοκές για την υγεία.

Αν και ακόμη δεν αναγνωρίζεται επίσημα από τους γιατρούς και τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ως διατροφική διαταραχή, η διαβουλιμία είναι γεγονός και μάλιστα πολύ επικίνδυνη για την υγεία.  

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ανησυχούν, τουλάχιστον περιστασιακά, για το βάρος τους. Όταν αυτή η ανησυχία μεταφράζεται σε εγρήγορση για την σωστή διατροφή, σταθερή μάζα σώματος και καλή υγεία, ο άνθρωπος ελέγχει προς το καλό την πορεία του. Το διαφορετικό συμβαίνει όταν εμπλέκονται και ψυχογενείς παράγοντες, που οδηγούν την αγωνία αυτή, σε πάθηση. Τότε κάνουν την εμφάνισή τους οι διατροφικές διαταραχές. 

Οι διατροφικές διαταραχές δεν είναι απλά και ασήμαντα περιστατικά, είναι σοβαρές ασθένειες που πλήττουν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, κυρίως κορίτσια στην εφηβεία και γυναίκες. 

Η διαβουλιμία είναι μία αναδυόμενη διατροφική διαταραχή που μέχρι στιγμής αγνοούσαμε. 

Διαβάστε τι είναι η διαβουλιμία και ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια της στο bovary.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.