Η οργισμένη ανάρτηση της Νίκης Κάρτσωνα για το bullying των προπονητών σε ανήλικα παιδιά - iefimerida.gr

Η οργισμένη ανάρτηση της Νίκης Κάρτσωνα για το bullying των προπονητών σε ανήλικα παιδιά

NDP Photo Agency
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια οργισμένη ανάρτηση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, η Νίκη Κάρτσωνα θέλησε να μοιραστεί δημόσια ένα περιστατικό που προκάλεσε στην ίδια θυμό και αγανάκτηση.

Ενα περιστατικό που αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα ενός φαινομένου που κρύβεται καλά πίσω από υψηλές επιδόσεις και μετάλλια. Για το bullying στον αθλητισμό δεν έχουν τολμήσει να μιλήσουν πολλοί ανοιχτά: για τις βάναυσες και αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές που έχουν δεχτεί κατά τη διάρκεια προπονήσεων, για τα -ανεπανόρθωτα- ψυχικά τραύματα που τους προκάλεσαν βρισιές, προσβολές και απειλές από προπονητές και συναθλητές.

Ο (πρωτ)αθλητισμός μπορεί να σου δώσει φτερά ή μπορεί και να σου τα κόψει.

Η Νίκη Κάρτσωνα έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού που καθρεπτίζει τον αντιπαιδαγωγικό τρόπο που προπονητές επιλέγουν για να μάθουν στο παιδί τι θα πει «πειθαρχία» για να πετύχουν το στόχο τους. Μόνο που καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια νοσηρή ατμόσφαιρα που προκαλεί στο παιδί έντονο φόβο και έλλειψη αυτοσεβασμού και αυτοπεποίθησης.

Διαβάστε την ανάρτηση της Νίκης Κάρτσωνα στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκη Κάρτσωνα ΚΑΡΤΣΩΝΑ FACEBOOK
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ