Η Τρόικα απαιτεί ομόφωνο «Ναι» από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. - iefimerida.gr

Η Τρόικα απαιτεί ομόφωνο «Ναι» από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

κοινοβουλευτική πλειοψηφία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι προφανές ότι το νέο νομοσχέδιο που περικλείει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση θα υπερψηφιστεί χωρίς προβλήματα από την πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών. Είναι τέτοια η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που συγκεντρώνουν το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Ν.Δ. που θα πρέπει να χάσουν περισσότερους από 85 βουλευτές και οι δύο μαζί ώστε να μην περάσει.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τυπικό. Είναι απολύτως ουσιαστικό. Τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και οι αρχηγοί των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς γνωρίζουν πολύ καλά τις απαιτήσεις της Τρόικα και των εταίρων μας.

Ζητούν πλήρη ομοφωνία. Τα όσα συνέβησαν πριν λίγες ημέρες στο Euro group όταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλοι ευρωπαίοι ομόλογοί του ζητούσαν από τον κ. Βενιζέλο τις υπογραφές των κυρίων Φώτη Κουβέλη και Αλέξη Τσίπρα, λόγω των υψηλών ποσοστών τους στις δημοσκοπήσεις, είναι απολύτως ενδεικτικά.

Η αποχώρηση του ΛΑΟΣ και του Γιώργου Καρατζαφέρη από την κυβερνητική συμμαχία από μόνη της συνιστά ήδη ένα μεγάλο πρόβλημα.

Αν σε αυτό προστεθεί και το γεγονός ότι τα κόμματα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνουν πάνω από το 50% της προτίμησης του ελληνικού λαού, τότε όλα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Σκεφτείτε λοιπόν τον Ελληνα πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο να προσπαθούν να πείσουν τους εταίρους και δανειστές μας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από το γεγονός ότι, για παράδειγμα, 50 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. καταψήφισαν τα μέτρα επικαλούμενοι συνειδησιακά προβλήματα ή την προτροπή των ψηφοφόρων τους που δεν αντέχουν άλλα βάρη.

Από όλα αυτά γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί, η κυβέρνηση πρωτίστως και τα κόμματα που τη στηρίζουν δευτερευόντως, τρέμουν στην ιδέα των διαρροών από τη πλευρά των βουλευτών.

Φοβούνται δηλαδή το ενδεχόμενο η ψήφιση να καταστεί δώρο άδωρον και οι δανειστές να ζητήσουν και άλλες εξασφαλίσεις, με μικρότερη αυτή των υπογραφών από την πλευρά των πολιτικών αρχηγών που έτσι κι αλλιώς έχουν μείνει μόνον δύο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ