Μακρόν: Τηλεφώνησα στη Μέρκελ για να τη συγχαρώ, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα - iefimerida.gr

Μακρόν: Τηλεφώνησα στη Μέρκελ για να τη συγχαρώ, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος τηλεφώνησε στην Ανγκελα Μέρκελ για να την συγχαρεί / Φωτογραφία: (AP Photo/Seth Wenig)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε την Κυριακή στην Ανγκελα Μέρκελ για να τη συγχαρεί για την εκλογική της νίκη και την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία.

«Τηλεφώνησα στην Ανγκελα Μέρκελ για να τη συγχαρώ. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και για τις χώρες μας συνεργασία μας» έγραψε στο Τwitter ο Μακρόν.

Η είσοδος του ακροδεξιού και ευρωσκεπτιστικού ΑfD στη γερμανική βουλή την περίοδο που η Γερμανία δέχεται πιέσεις για μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε. από άλλους ηγέτες της Ενωσης, μεταξύ των οποίων και ο Μακρόν, αναμένεται να προκαλέσει έντονο «πονοκέφαλο» στην Γερμανίδα καγκελάριο το επόμενο διάστημα.

Στην εξουσία εδώ και 12 χρόνια—ή τρεις θητείες—η Μέρκελ, επικεφαλής των Γερμανών συντηρητικών, κέρδισε τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής αλλά βρίσκεται εξασθενημένη εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου της εθνικιστικής δεξιάς, η οποία κατέγραψε την καλύτερη επίδοσή της στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας, και των δυσκολιών που αναμένεται να αντιμετωπίσει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέα κυβέρνησης.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), πιθανοί εταίροι της Μέρκελ στην αυριανή γερμανική κυβέρνηση, επανέλαβαν χθες ότι αντιτίθεται χθες στα σχέδια του Μακρόν για έναν κοινό προϋπολογισμό και κοινό υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Γερμανικές εκλογές μακρον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ