Η Βαγδάτη ζητά από το Ιρακινό Κουρδιστάν να της παραδώσει αεροδρόμια και συνοριακά περάσματα - iefimerida.gr

Η Βαγδάτη ζητά από το Ιρακινό Κουρδιστάν να της παραδώσει αεροδρόμια και συνοριακά περάσματα

Η Βαγδάτη ζητά από το Ιρακινό Κουρδιστάν να της παραδώσει αεροδρόμια και συνοριακά περάσματα/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Βαγδάτης απέναντι στο Ιρακινό Κουρδιστάν εν όψει του δημοψηφίσματος της Δευτέρας για την ανεξαρτησία του.

Μάλιστα η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε από την αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν να της παραδώσει τα διεθνή του αεροδρόμια και τα συνοριακά περάσματα ενώ κάλεσε και άλλες χώρες να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιρακινό Κουρδιστάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι η Βαγδάτη ζήτησε ακόμη να συνεννοούνται με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ για θέματα που αφορούν τα αεροδρόμια και τα σύνορα της περιοχής.

Από την πλευρά τους ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ροχανί συνομίλησαν τηλεφωνικά για το θέμα του δημοψηφίσματος και εξέφρασαν την ανησυχία ότι θα προκαλέσει χάος στην περιοχή, επεσήμανε το γραφείο του Ερντογάν.

«Οι δύο ηγέτες επεσήμαναν ότι αν δεν ακυρωθεί το δημοψήφισμα, θα προκληθεί χάος στην περιοχή, ενώ υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία που προσδίδουν στην εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βαγδάτη κουρδιστάν Ιράκ δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ