Στα Φιλιατρά εκτός από Πύργο του Αϊφελ έχουν και κάστρο αλά... Disneyland! [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Στα Φιλιατρά εκτός από Πύργο του Αϊφελ έχουν και κάστρο αλά... Disneyland! [εικόνες & βίντεο]

To κάστρο του Παραμυθιού στα Φιλιατρά /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Φιλιατρά θέλουν να γίνουν Παρίσι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Μπορεί να είναι γνωστό ότι στα Φιλιατρά υπάρχει ένα μίνι αντίγραφο του Πύργου του Αϊφελ, ωστόσο δεν είναι ευρέως γνωστό ότι οι Μεσσήνιοι δεν ζήλεψαν μόνο αυτό το έμβλημα του Παρισιού.

Ζήλεψαν και τη λάμψη της Disneyland και για αυτό σε κοντινή απόσταση από το χωριό δεσπόζει ένας πύργος που μπορεί να μην μοιάζει, ωστόσο σίγουρα φιλοδοξούσε να μοιάσει στους παραμυθένιους πύργους του μεγάλου παραμυθένιου πάρκου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Τα Φιλιατρά είναι κτισμένα στο δυτικό άκρο του Ν. Μεσσηνίας, κοντά στις ακτές του Ιονίου Πελάγους, σε υψόμετρο 70 μ. και με πληθυσμό 9.334 κατοίκους. Είναι τοπικό αγροτικό και εμπορικό κέντρο, βρίσκεται σε μια εύφορη περιοχή που καλλιεργούνται ελαιόδεντρα, κηπευτικά, αμπέλια , σύκα και εσπεριδοειδή και στη βόρεια είσοδο της πόλης βρίσκεται ένα πιστό αντίγραφο του παρισινού μνημείου.

Ο Πύργος του Αϊφελ

Πρόκειται για ένα ομοίωμα μικρών διαστάσεων (26μ.), που φιλοτεχνήθηκε τον περασμένο αιώνα από τον καταγόμενο από τα Φιλιατρά γλύπτη, Χάρυ Φουρνιέ (το αληθινό του όνομα είναι Χ. Φουρναράκης).Ο Πύργος του Άιφελ στα Φιλιατρά, ανακατασκευάστηκε από τον δήμο το 2007 και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, τους κατοίκους και τα τουριστικά γκρουπ, που επισκέπτονται την περιοχή.

Στα Φιλιατρά εκτός από Πύργο του Αϊφελ έχουν και κάστρο αλά... Disneyland! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το κάστρο των παραμυθιών

Μάλιστα, ο μάλλον ιδιόρρυθμος αυτός καλλιτέχνης δεν αρκέστηκε μόνο στο να φιλοτεχνήσει τον Πύργο του Άιφελ, αλλά κατασκεύασε, την ίδια εποχή, και το … κάστρο των παραμυθιών, που βρίσκεται στον Αγρίλη Φιλιατρών, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Το κάστρο δεν στέκει μόνο του αλλά μαζί με ένα τεράστιο άλογο που άλλοτε στο εσωτερικό του είχε βιβλιοθήκη. Επίσης, υπάρχουν τεράστιες επιβλητικές φιγούρες της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, μαζί με τους ήρωες της Επανάστασης του 1821. Η ιδιοκτησία του πύργου μεταβιβάστηκε στο Μορφωτικό Σύλλογο «Πυρσό» το 1984.

Στα Φιλιατρά εκτός από Πύργο του Αϊφελ έχουν και κάστρο αλά... Disneyland! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Στα Φιλιατρά εκτός από Πύργο του Αϊφελ έχουν και κάστρο αλά... Disneyland! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφία: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιλιατρά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ