Μεγάλοι σταρ του NBA κατά του Τραμπ με σκληρές εκφράσεις -Τον αποκάλεσαν «αλήτη-τεμπέλη» [εικόνες] - iefimerida.gr

Μεγάλοι σταρ του NBA κατά του Τραμπ με σκληρές εκφράσεις -Τον αποκάλεσαν «αλήτη-τεμπέλη» [εικόνες]

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάσημοι μπασκετμπολίστες και σούπερ σταρ του NBA καταφέρθηκαν κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Και μάλιστα με πολύ σκληρές εκφράσεις!

Και αφορμή για αυτό η μη παρουσία των Πρωταθλητών NBA Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στον Λευκό Οίκο, κάτι που αποτελεί έθιμο πολλά χρόνια. Αλλά φέτος δεν θα γίνει...

Αρχικά ο Στεφ Κάρι, ο σούπερ σταρ των Γουόριορς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στο παραδοσιακό κάλεσμα του Αμερικανού προέδρου προς τους πρωταθλητές του ΝΒΑ για επίσκεψη στον Λευκό Οίκο. «Με αυτή την κίνηση θα δείξω πως δεν αποδέχομαι τη στάση του προέδρου μας, τόσο αυτά που λέει όσα κι αυτά που δεν λέει. Ελπίζω αυτό να εμπνεύσει τον κόσμο για μια αλλαγή σχετικά με το τι ανεχόμαστε σε αυτή τη χώρα, τι είναι αποδεκτό και σε ποια πράγματα είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα στραβά μάτια. Δεν λέω πως η απουσία μας θα κάνει τα πράγματα ως εκ θαύματος καλύτερα, αλλά είναι μια ευκαιρία να ακουστεί η φωνή μας», δήλωσε ο Κάρι.

Stephen Curry pretty forceful on his thoughts about Trump and possible White House visit pic.twitter.com/Ubj6V91EsL

Εν συνεχεία ο ίδιος ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι... αποσύρει την πρόσκληση στην ομάδα. «Το να πηγαίνεις στον Λευκό Οίκο θεωρείται μεγάλη τιμή για μία πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Στεφεν Κάρι διστάζει και γι' αυτό η πρόσκληση αποσύρεται» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Going to the White House is considered a great honor for a championship team.Stephen Curry is hesitating,therefore invitation is withdrawn!

Την σκυτάλη πήρε μετά ο χαμένος των τελικών του NBA, αλλά... πολέμιος του Τραμπ, ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο γνωστός στο μπάσκετ ως «Βασιλιάς» έδωσε τη δική του διάσταση στα γεγονότα με άκρως αιχμηρό τρόπο:«U bum* o Στεφ Κάρι ήδη είχε πει ότι δεν θα πάει. Επομένως δεν γίνεται να αποσύρεις την πρόσκληση. Το να πηγαίνεις στον Λευκό Οίκο ήταν μεγάλη τιμή μέχρι να εμφανιστείς εσύ».

*Το bum μεταφράζει, σε διαφορετικές περιπτώσεις, ως «τεμπέλης» ή «αλήτης». Επομένως, είναι χαρακτηριστικό το ύφος του Τζέιμς προς τον Τραμπ.

U bum @StephenCurry30 already said he ain't going! So therefore ain't no invite. Going to White House was a great honor until you showed up!

Αμέσως μετά ακολούθησε ο Κόμπι Μπράιαντ που έχει αποσυρθεί από το μπάσκετ και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες στην ιστορία του μπάσκετ των ΗΠΑ.

«Ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, του οποίου το όνομα δημιουργεί διχασμό και θυμό. Του οποίου τα λόγια "εμπνέουν" τη διαφωνία και το μίσος δεν μπορεί να "Κάνει την Αμερική ξανά μεγάλη"», ανέφερε το «τιτίβισμα» του Μπράιαντ.

Θυμίζουμε πως το «Make America Great Again», που χρησιμοποίησε ο Κόμπι, ήταν το μότο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

A #POTUS whose name alone creates division and anger. Whose words inspire dissension and hatred can't possibly "Make America Great Again"

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NBA σταρ Λεμπρόν Μπράιαντ Κάρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ