Αμερικανοί πεζοναύτες ποζάρουν με την ναζιστική σημαία των SS - iefimerida.gr

Αμερικανοί πεζοναύτες ποζάρουν με την ναζιστική σημαία των SS

Αμερικανοί στρατιώτες ποζάρουν με την σημαία των SS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία στην οποία ποζάρουν αμερικανοί πεζοναύτες με την αμερικανική αλλά και την ναζιστική σημαία τψν SS, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός των ΗΠΑ.

Οι εν λόγω πεζοναύτες δέχθηκαν απλή επίπληξη και δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις.

Οι αρχές είχαν ενημερωθεί για το θέμα από το Νοέμβριο του 2011, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας. Το συμβάν χρονολογείται από το Σεπτέμβριο του 2010. «Το συμβάν δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό αναγνώρισαν ότι το σύμβολο των SS θα μπορούσε να ερμηνευτεί με άσχημο τρόπο και δεν ήταν σύμφωνο προς τις αξίες που υπηρετεί το Σώμα των Πεζοναυτών» ανέφερε ανακοίνωση του διοικητή των εν λόγω πεζοναυτών.

«Ο διοικητής έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία καμιά πειθαρχική κύρωση. Αλλά υπενθύμισε σε όλους τους Πεζοναύτες της μονάδας ότι τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και εάν επαναληφθεί θα τιμωρηθεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

πηγή:defence-point.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ