Τελικά, σε ποια ηλικία και πόσα γλυκά μπορούμε να δίνουμε σε ένα παιδί; - iefimerida.gr

Τελικά, σε ποια ηλικία και πόσα γλυκά μπορούμε να δίνουμε σε ένα παιδί;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα παιδί, τυπικά, λαμβάνει τη ζάχαρη που χρειάζεται ο οργανισμός του για ενέργεια, ούτως ή άλλως, από τα φρούτα. Τι γίνεται όμως με την επεξεργασμένη ζάχαρη και τα γλυκά του εμπορίου;

Όλοι ξέρουμε πόσο απολαυστικά είναι τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη. Οι περισσότεροι μάλιστα είναι αδύνατο να αντισταθούμε στη θέα ενός λαχταριστού σιροπιαστού ή ενός πλούσιου κέικ σοκολάτας ενώ αρκετοί, όταν θέλουμε αδήριτα γλυκό ή δεν είμαστε συναισθηματικά καλά, μπορούμε να καταναλώσουμε ακατάσχετες ποσότητες σοκολάτας, ακόμα κι αν είναι από το περίπτερο.

Πότε, όμως, είναι σωστό για ένα παιδί να φάει ζάχαρη για πρώτη φορά, είτε από κάτι που φτιάξατε εσείς (κέικ, μπισκότα κ.λπ), είτε από ένα συσκευασμένο γλυκό/σοκολάτα/ κουλουράκι του εμπορίου; Να το καθυστερήσετε όσο περισσότερο γίνεται ή να του δώσετε αφού,αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή θα έρθει σε επαφή; Πρόκειται για ένα ερώτημα που διχάζει και ταλαιπωρεί πολλούς γονείς.

Tα γλυκά (στην κατάλληλη ηλικία) που πρέπει να δίνουμε σε ένα παιδί στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπισκότα γλυκό παιδί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ