Αντιδρά η Κίνα στην υποβάθμιση από τον S&P- «Λάθος η απόφαση» λέει το υπ. Οικονομικών - iefimerida.gr

Αντιδρά η Κίνα στην υποβάθμιση από τον S&P- «Λάθος η απόφαση» λέει το υπ. Οικονομικών

Φωτογραφία: AP/Andy Wong
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας χαρακτήρισε σήμερα ως «μία λάθος απόφαση» την κίνηση του διεθνούς οίκου χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης S&P Global Ratings, να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Το Πεκίνο υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή, αγνοεί τα δεδομένα, αλλά και την αναπτυξιακή δυναμική της κινεζικής οικονομίας.

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας από την S&P έγινε ενώ απομένει χρονικό διάστημα λιγότερο του μηνός από μία σειρά σημαντικών πολιτικών διεργασιών στο Πεκίνο, οι οποίες θα κρίνουν την πολιτική πορεία της Κίνας στο επόμενο χρονικό διάστημα.

«Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμησή μας ότι μία μακρά περίοδος ισχυρής αύξησης των πιστώσεων έχει ενισχύσει τους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς κινδύνους της Κίνας», αναφέρε σε ανακοίνωσή του ο S&P, προσθέτοντας ότι η προοπτική του αξιόχρεου είναι σταθερή.

Η κίνηση του S&P ακολουθεί μία αντίστοιχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Κίνας από τον οίκο Moody's τον Μάιο, καθώς η κυβέρνηση της χώρας δυσκολεύεται με το πρόβλημα περιορισμού των χρηματοπιστωτικών κινδύνων που προκύπτουν μετά από χρόνια στήριξης της οικονομίας με πιστώσεις για να επιτευχθούν οι επίσημοι στόχοι ανάπτυξης.

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι οι οικονομικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την πλευρά του Πεκίνου θα εξασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα, περιορίζοντας τους κινδύνους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Kίνα S&P
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ