Πυρ και μανία η σύζυγος του πρώην καγκελάριου Σρέντερ για το νέο αμόρε του - iefimerida.gr

Πυρ και μανία η σύζυγος του πρώην καγκελάριου Σρέντερ για το νέο αμόρε του

(Φωτογραφία: Facebook/So Yeon Kim)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε για την Ντόρις Σρέντερ-Κεπφ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Η συνήθως ψύχραιμη σοσιαλδημοκράτισσα πολιτικός και σύζυγος -ακόμη- του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, μια γυναίκα που προστάτευε με νύχια και με δόντια την ιδιωτική της ζωή, ξέσπασε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook.

«Είναι πολύ λυπηρό», έγραψε η 54χρονη Ντόρις, «που τα δικαιώματα της αυτοβιογραφίας του δεν τα παραχώρησε στα παιδιά του, αλλά σε μια γυναίκα, που δεν έχει καμία σχέση με αυτή την περίοδο της ζωής του». Λίγο αργότερα ξεκαθάριζε ότι έγινε πυρ και μανία επειδή παραχωρήθηκαν τα δικαιώματα της αυτοβιογραφίας του άνδρα της παραχωρήθηκαν «σε μια Κορεάτισσα», ένα πρόσωπο, που δεν είχε καμία σχέση με τον Σρέντερ την περίοδο, στην οποία αναφέρεται η αυτοβιογραφία του.

Πυρ και μανία η σύζυγος του πρώην καγκελάριου Σρέντερ για το νέο αμόρε του  | iefimerida.gr 0

Η οργή της έγινε ακόμη πιο κατανοητή προχθές (Τετάρτη) το βράδυ, όταν το γερμανικό περιοδικό “Bunte” δημοσίευσε στο εξώφυλλό του μια φωτογραφία του πρώην καγκελάριου με τη νοτιοκορεάτισσα Κιμ Σο Γιαν, «το νέο έρωτα» του Σρέντερ, όπως έγραφε. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, α οι δυο τους έχουν σχέση εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο.

Η Κιμ Σο Γιαν, όπως η ίδια η Ντόρις Σρέντερ-Κεπφ επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο Facebook, ήταν από το 2016 «η αιτία -αν και όχι ο μοναδικός λόγος- για τον τελειωτικό μας χωρισμό.» Ήδη από τον προηγούμενο χρόνο ο Σρέντερ είχε εγκαταλείψει μετά από 18 χρόνια γάμου τη συζυγική εστία στο Άιλενριντε του Ανόβερου και νοίκιασε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.

Παραμένουν οικονομικές εκκρεμότητες για το διαζύγιο

Πυρ και μανία η σύζυγος του πρώην καγκελάριου Σρέντερ για το νέο αμόρε του  | iefimerida.gr 1

O Γκέρχαρντ Σρέντερ και η τέταρτη σύζυγός του Ντόρις σε παλαιότερες, ευτυχισμένες στιγμές

Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο ο Σρέντερ-που έχει τέσσερις γάμους στο ενεργητικό του- και η Ντόρις είναι επισήμως σε διάσταση. Η πρώην γυναίκα του έχει συνάψει στο μεταξύ δεσμό με τον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους. Το διαζύγιο, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς παραμένουν οικονομικές εκκρεμότητες.

Και μια απ’ αυτές αφορά στα δικαιώματα της αυτοβιογραφίας, που έγραψε ο Σρέντερ λίγο μετά την ήττα του στις εκλογές του 2005 με την υποστήριξη και τη βοήθεια της πρώην δημοσιογράφου Ντόρις. Τα δικαιώματα αυτά τα παραχώρησε κατά πως φαίνεται στο νέο του έρωτα -λόγος που έκανε την πρώην να βγει από τα ρούχα της.

Η Κιμ Σο Γιαν σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Μάρμπουργκ και μιλά άπταιστα γερμανικά. Έχει δικό της μεταφραστικό γραφείο στην πατρίδα της, έχει εργαστεί ως διερμηνέας του 73χρονου Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού σε διάφορα ταξίδια του στη Νότια Κορέα και έχει μεταφράσει, σύμφωνα με το “Stern” την αυτοβιογραφία του Σρέντερ στη μητρική της γλώσσα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πόσα αντίτυπα του βιβλίου έχουν πουληθεί στη Νότια Κορέα. Το σίγουρο είναι ότι η Ντόρις θα προτιμούσε τα δικαιώματα της αυτοβιογραφίας του πρώην της να μην εκχωρηθούν στο «αμόρε του», αλλά στα παιδιά που υιοθέτησαν εκείνη και ο Σρέντερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ