Οι αιχμές Τσίπρα εναντίον της Eldorado από την Κρήτη - iefimerida.gr

Οι αιχμές Τσίπρα εναντίον της Eldorado από την Κρήτη

Ένα σχετικό αίσθημα ανακούφισης επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, μιας και η απόφαση της Eldorado Gold να πάρει πίσω την απειλή περί αποχώρησής της διασφαλίζει -προσώρας τουλάχιστον- το κυβερνητικό αφήγημα περί επενδύσεων.

Για τους κυβερνητικούς απεφεύχθησαν τα χειρότερα σε μια συγκυρία που δεν είναι και η καλύτερη δυνατή γι'αυτούς, αφού το τελεσίγραφο της εταιρείας έληγε την ημέρα που συνέπιπτε και με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη για το περιφερειακό συνέδριο με επίκεντρο την ανάπτυξη.
Κατά συνέπεια μια τυχόν αρνητική εξέλιξη, θα σήκωνε τεράστιο κύμα αντιδράσεων και θα προσέθετε στους παροικούντες το Μαξίμου ακόμα ένα πονοκέφαλο. Από την άλλη βέβαια, δεν είναι και λίγα εκείνα τα στελέχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ που θα ήθελαν να δουν την Eldorado να πηγαίνει πράγματι "στα τσακίδια".

Αιχμές από Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας, χθες, έπιασε εκ νέου το νήμα της… παραγωγικής ανασυγκρότησης.Ωστόσο, άφησε αιχμές και για την Eldorado , χωρίς να την κατονομάσει.
Αντιθέτως, ανέφερε υπαινικτικά: «Είμαστε με την επιχειρηματικότητα που σέβεται την εργασία και το φυσικό περιβάλλον. Δεν είμαστε με τους λογείς εκβιαστές ούτε με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και εκμεταλλεύτηκαν την εργατική αδυναμία.Αυτούς τους χαρίζουμε στις κυβερνήσεις του χθες, τα συμφέροντα των οποίων εκπροσώπησαν».

Οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις
Κατά πληροφορίες του iefimerida, από την Τετάρτη-οπότε και είχαν επανέλθει στη δημοσιότητα οι προειδοποιητικές βολές μέσα από πηγές της εταιρείας περί αποχώρησης - ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ήταν σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό. Έπειτα από αλλεπάλληλες συνεννοήσεις, αποφασίστηκε ποια «γραμμή» θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, για ένα ζήτημα που έχει σηκώσει πολύ ψηλά. Με σημαία ότι προέχει η νομοθεσία και οι όροι που πρέπει να πληροί μια εταιρεία που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.

Και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τίποτα δεν έχει αλλάξει στη θέση της κυβέρνησης οτι «όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν παραπέμπονται για μετά την ολοκλήρωση της διαιτησίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας αιχμές Eldorado
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ