Σύλληψη τριών ατόμων που προσπαθούσαν να πουλήσουν νεογέννητο αντί 10.000 ευρώ - iefimerida.gr

Σύλληψη τριών ατόμων που προσπαθούσαν να πουλήσουν νεογέννητο αντί 10.000 ευρώ

Σύλληψη τριών ατόμων τη στιγμή που ετοιμάζονταν να πουλήσουν ένα νεογέννητο αντί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που παρέδιδαν το νεογέννητο μωρό στους «υποψήφιους αγοραστές», αντί του ποσού των 10.000 ευρώ, συνελήφθησαν οι τρείς Βούλγαροι, μέλη κυκλώματος διακίνησης βρεφών, χθες στον Πειραιά.

Στην ασφάλεια Τρίπολης είχαν έρθει συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διακίνησης βρεφών και αφού έκαναν τη σχετική έρευνα που τους οδήγησε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου και πέτυχαν τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους αγοραστές ήρθαν σε επαφή με τα μέλη του κυκλώματος. Και όντως η αγοραπωλησία του βρέφους κανονίστηκε, αφού, μάλιστα, προηγήθηκε πολυήμερη διαπραγμάτευση για το χρηματικό ποσό που θα κατέβαλλαν οι «υποψήφιοι γονείς».

Η συμφωνία έκλεισε στα 10.000 ευρώ, και το ραντεβού για την «ανταλλαγή» κανονίστηκε για χθες, Παρασκευή, σε καφετέρια του Πειραιά. Στο ραντεβού προσήλθαν η 39χρονη Βουλγάρα μητέρα του βρέφους, μαζί με τους άλλους δυο ομοεθνείς της και παρέδωσαν στους αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές το νεογέννητο αγοράκι. Αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και τους συνέλαβαν.

Το δέκα ημερών βρέφος μεταφέρθηκε κι έχει φροντίδα στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με την συνδρομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού».

Επιπλέον, από την αστυνομία επισημαίνεται ότι ο 51χρονος Βούλγαρος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στις δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου και Κορινθίας, για το ίδιο αδίκημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ