Πώς το Βουκουρέστι έγινε ο νέος παράδεισος για όσους εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς το Βουκουρέστι έγινε ο νέος παράδεισος για όσους εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας [εικόνες]

Γιατί το Βουκουρέστι είναι ο νέος παράδεισος για τους εργαζόμενους στην τεχνολογία/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η Ρουμανία να μην είναι η πρώτη χώρα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται να μετακομίσει στο εξωτερικό αλλά σίγουρα το Βουκουρέστι είναι μία πρωτεύουσα «κομμένη και ραμμένη» για όλους ασχολούνται με την τεχνολογία.

Οι λόγοι είναι απλοί, σύμφωνα την ιστοσελίδα zdnet.com. Από το κόστος ζωής και τους μισθούς μέχρι την τεχνολογική επανάσταση και τις δυνατότητες που παρέχει, πλέον η πόλη σε διασκέδαση και νυχτερινή ζωή, υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι θησαυροί, που αξίζουν αν μη άλλο την προσοχή σας.

Εξάλλου, οι συνθήκες στη ρουμανική πρωτεύουσα έχουν αλλάξει κατά πολύ από την πτώση του Τσαουσέσκου το 1989.

Πώς το Βουκουρέστι έγινε ο νέος παράδεισος για όσους εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εν αρχή ην ο μισθός. Κάποιος που μόλις ξεκινά την καριέρα του στον τομέα της τεχνολογίας συνήθως παίρνει 700 ευρώ ενώ σε μεγαλύτερα κλιμάκια οι μισθοί φτάνουν ακόμα και τα 3.500 ευρώ. Το ενοίκιο για μία γκαρσονιέρα κοντά στο κέντρο της πόλης δεν ξεπερνά τα 350 ευρώ το μήνα και το κόστος ζωής είναι το μισό από ότι σε άλλες πόλεις της δυτικής Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή το Βουκουρέστι έχει γίνει η πρωτεύουσα της τεχνολογίας με 500 από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας να δραστηριοποιούνται στην πόλη. Oracle, IBM, Ericsson, Microsoft, και Adobe είναι μερικοί μόνο από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Στο Βουκουρέστι, η τεχνολογία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παράγοντας στην οικονομία της χώρας μετά την βιομηχανία της αυτοκίνησης.

Πώς το Βουκουρέστι έγινε ο νέος παράδεισος για όσους εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία: Andrada Fiscutean

Και όλα αυτά σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. Η Ρουμανία, όσο περίεργο και αν ακούγεται, έχει χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας. Μάλιστα το Βουκουρέστι είναι πολύ πιο ασφαλές από το Λονδίνο. Ωστόσο, μία επιπλέον προσοχή στους εγχώριους οδηγούς ταξί χρειάζεται, καθώς πολλά είναι τα περιστατικά υπερχρέωσης της διαδρομής, ιδιαίτερα όταν οι επιβάτες είναι ξένοι.

Στο σύστημα υγείας, πάλι, χρειάζονται ακόμα βελτιώσεις αλλά έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος τα τελευταία χρόνια. Όσοι βέβαια εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας, μπορούν να αναζητήσουν ιδιωτική ασφάλεια υγείας αφού τα οικονομικά τους το επιτρέπουν.

Πώς το Βουκουρέστι έγινε ο νέος παράδεισος για όσους εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Ρουμανία έχει από τα πιο γρήγορα δίκτυα ίντερνετ στην Ευρώπη με μόλις 8,50 ευρώ το μήνα ενώ την ίδια στιγμή το Βουκουρέστι είναι ο παράδεισος για όποιον προγραμματίζει να ξεκινήσει τη δική του start up εταιρεία.

Άλλος ένας τομέας που λίγοι έχουν σκεφτεί είναι οι κυβερνοεπιθέσεις. Η ασφάλεια απέναντι σε τέτοιου είδους κινήσεις φέρνουν το Βουκουρέστι στην πρώτη γραμμή. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που εταιρείες antivirus όπως η Bitdefender, Avira και SecureWorks έχουν τα στρατηγεία τους ή έστω γραφεία τους στη ρουμάνικη πρωτεύουσα.

Πώς το Βουκουρέστι έγινε ο νέος παράδεισος για όσους εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφία: Andrada Fiscutean

Εκτός δουλειάς, το Βουκουρέστι είναι παράδεισος και στη διασκέδαση. Η μπύρα πωλείται σε τιμή...ευκαιρίας και μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης διαθέτει παμπ και εστιατόρια όπου κοστίζει 1,30 το ποτήρι μισού λίτρου ενώ με 30 ευρώ δύο άτομα μπορούν να απολαύσουν ένα εξαιρετικό γεύμα τριών πιάτων σε ένα μέτριο εστιατόριο. Αλλά και για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν την τεχνολογία, υπάρχουν πάντα ειδικά και προσεγμένα καφέ με επίκεντρο την τεχνολογία. Διακόσμηση με ...laptop και γρήγορο ίντερνετ είναι ιδανικά.

Πώς το Βουκουρέστι έγινε ο νέος παράδεισος για όσους εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Και στην περίπτωση που είστε μουσικόφιλοι, η νέα μόδα στο Βουκουρέστι ακούει στο όνομα «tech band». Τεχνολογία και λάιβ μουσική στα καλύτερά τους.

Τέλος, οι Ρουμάνοι είναι ιδιαίτερα φιλικοί και φιλόξενοι με τους ξένους. Επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν πριν την κατάλυση του κομουνισμού το 1989, τώρα εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να δείξουν στους ξένους πόσο δοτικός λαός είναι.

Φωτογραφίες: Associated Press, zdnet.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρουμανία Βουκουρέστι Τεχνολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ