Προτάσεις για τη Σαββατιάτικη έξοδο... - iefimerida.gr

Προτάσεις για τη Σαββατιάτικη έξοδο...

Προτάσεις για τη Σαββατιάτικη έξοδο...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τραγούδι «You willi never know» που έκανε σ΄ενα βράδυ γνωστή την Imany και έγινε παγκόσμιο hit, μπορούν να ακούσουν, απόψε ζωντανά από την ίδια, οι Αθηναίοι, στο Gazarte. Επίσης, Μύρωνας Στρατής, Ησαΐας Ματιάμπα, Παναγιώτης Τσακαλάκος ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στο Σταυρό του Νότου, το Τρίφωνο στο Ρυθμός Stage και η Έλλη Πασπαλά με τον Τάκη Φαραζή στη σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι». Επίσης στο αθηναϊκό κοινό εμφανίζονται απόψε οι Λεωνίδας Καβάκος και οι Agust Fernandez, Barry Guy και Ramοn Lοpez. Η όπερα του Wagner «Το Λυκόφως των Θεών» παρουσιάζεται απόψε στο Μέγρο Μουσικής και εγκαινιάζεται η έκθεση «Landart» του Αντώνη Πίττα στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ επίσημη πρώτη για τον Τάκη Χρυσικάκο και την παράσταση «Άνθος του γιαλού» στο θέατρο Άνεσις.

Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ

  • «Άνθος του γιαλού»

Δραματοποιημένα διηγήματα του σε σκηνοθεσία Μ. Παπαδημητρίου. Ερμηνεύει ο Τάκης Χρυσικάκος. Πρόκειται για θεατρική σύνθεση των διηγημάτων του Παπαδιαμάντη «Το Μοιρολόγι της φώκιας», «Έρως - Ήρως» και «Ανθός του γιαλού». Άνεσις -Θεατρική Σκηνή «Ανδρέας Βουτσινάς» (Λ. Κηφισίας 14) τηλ. 210 7488881. Ώρα 18:15 Εισιτήριο 11, 9 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Το «Τρίφωνο» στο Ρυθμός Stage

Την δυναμική μουσικό-θεατρική παράσταση «Όσα λεν οι τοίχοι» παρουσιάζει το Τρίφωνο, δηλαδή μια ενδιαφέρουσα μίξη πρόζας και live μουσικής, με σκοπό να δώσει μια άλλη οπτική για την καθημερινότητα. Με το Τρίφωνο συνεργάζονται δύο ηθοποιοί, η Λορίνα Κατσιώτη και η Ιωάννα Τσιγκουρλά, καθώς και ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης και ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Λεμπέσης. Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Παπαλάμπρου κιθάρα, Ευαγγελία Μαυρίδου πιάνο- πλήκτρα, Απόστολος Καλτσάς μπάσο-ακορντεόν και Άκης Γαβαλάς τύμπανα, ενώ στις δύο πρώτες παραστάσεις, καλεσμένη τους είναι η Λιάνα Κανέλλη. Stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη) τηλ. 210 9750060 Ώρα: 23.30 Εισιτήριο: 15 ευρώ.

  • Μύρωνας Στρατής, Ησαΐας Ματιάμπα και Παναγιώτης Τσακαλάκος στο Σταυρό του Νότου

Τρεις νέοι ερμηνευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους και υποδέχονται το κοινό του Σταυρού του Νότου με... χορευτικές διαθέσεις. Μύρωνας Στρατής, Ησαΐας Ματιάμπα και ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, τα βρίσκουν είτε όλοι μαζί επί σκηνής, είτε σε ντουέτα, είτε ο καθένας με τα προσωπικά του τραγούδια, σε ένα κεφάτο νεανικό πρόγραμμα όπου φυσικά η ποπ-ροκ έχει την τιμητική της. Από Prince μέχρι Ξύλινα Σπαθιά και Ονειράμα, κι από Λάκη Παπαδόπουλο έως Rihanna και David Guetta. Σταυρός του Νότου Plus (Φραντζή 14, Νέος Κόσμος) Ώρα: 22.00 Είσοδος: 13 ευρώ (με ποτό).

  • Imany World soul & body

Έγινε διάσημη «μέσα σε μια νύχτα», με το τραγούδι της «You will never know» να κατακτά τα ερτζιανά και να γίνεται ένα από τα δημοφιλέστερα ραδιοφωνικά hits των ημερών. Όχι τυχαία βέβαια, αφού η Γαλλίδα αφρικανικής καταγωγής διαθέτει μια γλυκιά μελαγχολική φωνή που σε προκαλεί να την αγαπήσεις. Με τραγούδια από το άλμπουμ της «Shape of a broken heart» που κυκλοφόρησε πρόσφατα, έρχεται στην Αθήνα για δύο εμφανίσεις στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι) τηλ. 210 3452277 Ώρα: 22:30.Εισιτήριο: 45, 35, όρθιοι 25 ευρώ.

  • Ο Καβάκος ερμηνεύει Μπετόβεν

Τέσσερα μνημειώδη έργα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, θα παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), ο βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος και ο πιανίστας Ενρίκο Πάτσε. Πρόκειται μια μία από τις τρεις συναυλίες του Κύκλου «Οι σονάτες για βιολί και πιάνο του Μπετόβεν», ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε τρεις βραδιές. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη τηλ. 210 7282000) Ώρα: 20.30 Εισιτήριο: 8 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 10 (65+, πολύτεκνοι), 15-27-38 (κανονικά), 55 (διακεκριμένη ζώνη).

  • Agust Fernandez, Barry Guy και Ramοn Lοpez

Τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, από τα σημαντικά ονόματα της avant-garde ευρωπαϊκής μουσικής, φιλοξενούνται στη μικρή σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Πρόκειται για το μουσικό σχήμα του πιανίστα Agust Fernandez, του μπασίστα Barry Guy και του ντράμερ Ramon Lopez, το οποίο κινείται στο χώρο του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και της free jazz. Συνθέσεις, από την πρόσφατη δισκογραφική τους σύμπραξη, "Morning Glory", σε μια συναυλία όπου το κλασσικό πιάνο συναντά την αυτοσχεδιαστική jazz του Cecil Taylor και την μοντέρνα, μινιμαλιστική προσέγγιση του Ξενάκη. Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών - Μικρή Σκηνή (Συγγρού 107-109) Τηλ.: 210 9005800 Ώρα: 21.00 Εισιτήριο: 15 (μειωμένο), 25 (γενική είσοδος)

  • Έλλη Πασπαλά και Τάκης Φαραζής «Δίπλα στο Ποτάμι»

Για δύο Σάββατα του Φεβρουαρίου (11 & 18/02), οι δυο τους επιχειρούν ένα μουσικό αφιέρωμα στο καλό ερωτικό τραγούδι, αντλώντας από ένα ρεπερτόριο ελληνικό και ξένο, που περνάει από τη τζαζ και τη ροκ και φτάνει στο λαϊκό τραγούδι και στις μουσικές του κόσμου. Με τη φωνή της Έλλης Πασπαλά και το πιάνο του δεξιοτέχνη της τζαζ Τάκη Φαραζή, η μουσική σκηνή στα δυτικά προάστια θα γεμίσει με τραγούδια των Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν και Βαν Μόρισον , αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Σταμάτη Κραουνάκη και άλλων γνωστών καλλιτεχνών. Δίπλα στο Ποτάμι (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι) Ώρα: 22.30 Εισιτήριο: 15ευρώ (με ποτό).

ΟΠΕΡΑ

  • Richard Wagner: «Το Λυκόφως των Θεών» MET HD LIVE

Ο κορυφαίος γερμανός συνθέτης, στην απόλυτη ωριμότητά του, «φιλοτεχνεί» τα πορτρέτα των ηρώων του με μελωδίες που φτάνουν μέχρι το βάθος της ψυχής μας: Του ηρωικού Ζίγκφριντ, της μεγαλόψυχης Μπρουνχίλντε, της Γκουτρούνε και της Βαλτράουντε. Όλων αυτών των εμβληματικών προσωπικοτήτων που φτάνουν, μέσω της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλους επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα: Η ζωντανή, κινηματογραφική, μετάδοση της όπερας θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου. Διάρκεια, μαζί με τα διαλείμματα, 6 ώρες, η βασισμένη στη σκανδιναβική μυθολογία όπερα είναι χορταστική και κάτι παραπάνω. Όπως χορταστική είναι και η παραγωγή της ΜΕΤ με τα πλούσια, χολιγουντιανής αίγλης σκηνικά, και με την εξαιρετική Ντέμπορα Βόιτ στο ρόλο της Μπρουνχίλντε. Μαζί της, ως Ζίγκφριντ, ο Γκάρι Λέμαν. Τα εισιτήρια στοιχίζουν 25 και 20 ευρώ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη). Ώρα: 19.00 Εισιτήρια: 20 (φοιτητικά), 25(γενική είσοδος).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  • ΠΙΤΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Όπως τα περισσότερα έργα του, τα οποία εξελίσσονται σε σχέση με ένα συγκεκριμένο τόπο, η εγκατάσταση «Landart» δίνει έμφαση στη γεωμετρία του κτιρίου για να αλλάξει η αντίληψη του χώρου από το θεατή. Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς. (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου) τηλ. 210 3453111. Εγκαίνια 19:00.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ