Βρετανία: Ο «Μουχάμαντ» εκτόπισε τον «Oυίλιαμ» από τη λίστα με τα 10 δημοφιλέστερα ονόματα αγοριών

Το όνομα «Μουχάμαντ» εκτόπισε το «Γουίλιαμ» από τη λίστα με τα δέκα δημοφιλέστερα ονόματα αγοριών στην Αγγλία και την Ουαλία.

Την τελευταία δεκαετία το όνομα «Μουχάμαντ» ανέβηκε 35 θέσεις στη σχετική λίστα και τώρα βρίσκεται στην όγδοη θέση. 3.908 παιδιά που γεννήθηκαν πέρυσι, βαφτίστηκαν Μουχάμαντ.

Αν, όμως, συνυπολογιστούν και διάφορες παραλλαγές του ονόματος, όπως το «Μοχάμεντ» και το «Μοχάμαντ» τότε το αραβικό αυτό όνομα καταλαμβάνει την κορυφή στη λίστα προτίμησης, αντανακλώντας το μεγάλο ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των μουσουλμάνων Βρετανών υπηκόων.

Στα κορίτσια, την ίδια ώρα, το όνομα «Ολίβια» εκτόπισε το «Αμέλια» από την κορυφαία θέση.

Ο κατάλογος που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δείχνει ότι η ποπ κουλτούρα επηρεάζει σημαντικά την επιλογή των ονομάτων των νεογέννητων.

Λίαν δημοφιλή είναι τα ονόματα πρωταγωνιστών του κινηματογραφικού έπους επιστημονικής φαντασίας ο «Πόλεμος των Άστρων», όπως το «Φιν» («Η Δύναμη Ξυπνά») και το «Έζρα» (Star Wars Rebels)

Την ίδια ώρα στα κορίτσια ιδιαίτερα trendy είναι ονόματα όπως το Άρια από το Game of Thrones, το Άιρις (Ίριδα) και το Λούνα (Σελήνη).

Ανοδική τάση εμφανίζουν και τα ονόματα μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας: το «Τζορτζ» (όνομα του γιου του Ουίλιαμ και της Κέιτ) είναι το τρίτο δημοφιλέστερο στα αγόρια και το Σάρλοτ βρίσκεται στη 12η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία ΜΟΥΧΑΜΑΝΤ Ουίλιαμ ονόματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ