Έχεις μικρό και εύηχο όνομα; Η επαγγελματική επιτυχία είναι σίγουρη! - iefimerida.gr

Έχεις μικρό και εύηχο όνομα; Η επαγγελματική επιτυχία είναι σίγουρη!

Έχεις μικρό και εύηχο όνομα; Η επαγγελματική επιτυχία είναι σίγουρη!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα εύηχα, σύντομα ονόματα κάνουν τους ανθρώπους πιο αποδεκτούς από το επαγγελματικό και φιλικό τους περιβάλλον. Με άλλα λόγια ένα εύκολο και ευχάριστο στα αυτιά όνομα ανοίγει επαγγελματικούς δρόμους, χαρίζει φίλους, ακόμη και... πολιτικές καριέρες, όπως προκύπτει από μια νέα αμερικανο – αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ακουστική επίδραση που έχει ένα ονοματεπώνυμο ενός ανθρώπου στους άλλους και μάλιστα στους ιεραρχικά ανώτερους, παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς και πόσο γίνονται οι αυτοί αποδεκτοί τόσο από το επαγγελματικό, όσο και από το φιλικό τους περιβάλλον.

Το «κλειδί» φαίνεται να μη είναι τόσο το μήκος του ονοματεπώνυμου ή το αν ακούγεται ξενικό ή ασυνήθιστο, όσο το πόσο εύκολο είναι συνολικά το όνομα για να το πει κανείς και να το θυμάται.

Όσο, λοιπόν, πιο εύκολο είναι ένα όνομα και πιο ευχάριστο στα αυτιά, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία και πιο γρήγορη προαγωγή στη δουλειά χαρίζει στον κάτοχό του.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι μετοχές των εταιριών με τα απλούστερα και πιο εύηχα ονόματα τα πάνε καλύτερα στο χρηματιστήριο σε σχέση με όσες έχουν πολύπλοκες επιχειρηματικές ονομασίες.

Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι πέρα από τα προφανή, ένα καλό πτυχίο, μια καλή προϋπηρεσία και τα όσα μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι... ανοίγουν πόρτες, η επαγγελματική επιτυχία εξαρτάται και από λιγότερο αναμενόμενους παράγοντες και μάλιστα που δεν εξαρτώνται και...100% από εμάς του ίδιους. Ή όχι; Όλα μπορούν να αλλάξουν, ακόμη... και το όνομα. Ειδικά αν πρόκειται να ανοίξει... νέες επαγγελματικές πόρτες!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ