Θέλει ευρεία πλειοψηφία ο Παπαδήμος στην ψηφοφορία - iefimerida.gr

Θέλει ευρεία πλειοψηφία ο Παπαδήμος στην ψηφοφορία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετικά προβληματισμός είναι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι παραιτήσεις 6 μελών της κυβέρνησης μέσα σε ένα 24ωρο και η κρίσιμη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής δημιουργούν κατάσταση ανησυχίας και εκνευρισμού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου εκτός του ότι προειδοποίησε πως όποιος δεν ψηφίσει αυτομάτως αποχωρεί την κυβέρνηση προχώρησε σε μια δραματική προειδοποίηση σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη καταψήφιση του νομοσχεδίου για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση θα επιφέρει πολλά δεινά για τη χώρα.

Ο κ. Παπαδήμος αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και σκέπτεται να προχωρήσει, σήμερα το βράδυ, σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό προκειμένου να εξηγήσει το διακύβευμα της αυριανής ψηφοφορίας.

Για τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου δεν υπάρχει τόσο αγωνία για το αν θα υπερψηφιστεί τελικά η νέα σύμβαση, αλλά κυρίως για την πλειοψηφία που θα συγκεντρώσει.

Γνωρίζουν δηλαδή ότι ενδεχόμενη καταψήφιση από σημαντικό αριθμό βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την επόμενη Τετάρτη.

Οπως αποδείχθηκε και προχθές, η ελληνική πολιτική κατάσταση βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εταίρων και δανειστών μας. Ακόμη και οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται από αυτούς για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ανεξαρτήτως αυτών, ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει τη Δευτέρα να προχωρήσει στην αναπλήρωση των θέσεων του υπουργικού Συμβουλίου που είναι κενές μετά τις παραιτήσεις.

Ενδεχομένως δεν θα τις καλύψει όλες καθώς για παράδειγμα η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Γεωργίου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας ήταν εκ περισσού. Ομως η θέση του υπουργού Μεταφορών που κατείχε ο Μάκης Βορίδης και η θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών που κατείχε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι κομβικές και θα πρέπει να αναπληρωθούν. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα πληρωθούν οι θέσεις του υφυπουργού Εργασίας που κατείχε ο Γιάννης Κουτσούκος, του υφυπουργού Ανάπτυξης που κατείχε ο Αδωνις Γεωργιάδης και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που κατείχε ο Αστέριος Ροντούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος σκέπτεται να χρησιμοποιήσει εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ούτως ώστε να μη διαταράξει και τις ισορροπίες της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ