Ισχυρό ενδιαφέρον στο 12ο Roadshow στο Λονδίνο- Στο επίκεντρο οι τράπεζες - iefimerida.gr

Ισχυρό ενδιαφέρον στο 12ο Roadshow στο Λονδίνο- Στο επίκεντρο οι τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ισχυρό ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών αλλά και τις ανησυχίες τους για την ελληνική οικονομία ιδιαίτερα δε για τον τραπεζικό τομέα και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ επιβεβαιώθηκε χθες πρώτη μέρα του 12ου ετήσιου Ελληνικού Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

Περίπου 600 συναντήσεις ξένων επενδυτών και διαχειριστών κεφαλαίων με στελέχη των εισηγμένων που συμμετέχουν έχουν προγραμματιστεί για το διημέρο, με την πλειοψηφία των συναντήσεων να γίνονται σήμερα, δεύτερη ημέρα.

Το ενδιαφέρον των διεθνών εταιρειών και hedge funds που διαχειρίζονται περισσότερα από 2 τρισ δολάρια παγκοσμίως ήταν σαφώς πιο έντονο από άλλες χρονιές και ήταν εστιασμένο στις ελληνικές τράπεζες εν μέσω των συζητήσεων και της πίεσης που ασκείται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διενέργεια νέων ελέγχων ποιότητας ενεργητικού αλλά και την ποπρεία της διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρας του συνεδρίου έγιναν και δύο παρουσιάσεις για την ελληνική οικονομία από τους ξένους οίκους Berenberg και Μorgan Stanley.

Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των συναντήσεων, με τις Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, Τιτάνα, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ, Viohalco, Aegean, εκτος των τραπεζών, να συγκεντρώνουν τα περισσότερα ραντεβού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο «The May Fair Hotel» ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν 33 εισηγμένες και ειδικότερα η Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Attica Bank, ΜΙG, EXAE, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, Folli Follie, Motor Oil, ΕΛΠΕ, Aegean Airlines, Eλλάκτωρ/ΕΛΤΕΧ-Ανεμος, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα/Τέρνα Ενεργειακή, ΒΙΟΧΑΛΚΟ/Cenergy Holdings, Ιντραλότ, Grivalia Properties, Lamda Development, Μυτιληναίος, Εθνική Πανγαία, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Κρι-Κρι, MLS, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και Autohellas.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπούν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Road Show Χρηματιστήριο Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ