Ο Τραμπ κατηγορεί τους «ανέντιμους» Κλίντον για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας - iefimerida.gr

Ο Τραμπ κατηγορεί τους «ανέντιμους» Κλίντον για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας

Ο Τραμπ κατηγορεί τους «ανέντιμους» Κλίντον για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας/Φωτογραφία: Win McNamee/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το ζεύγος Κλίντον τα έβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τους κατηγόρησε ευθέως ότι αυτοί φταίνε για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε την πρώην αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές ότι ούτε όταν αυτή ήταν Υπουργός Εξωτερικών ούτε όταν ο άντρας της, Μπιλ Κλίντον, ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισαν να αφοπλίσουν το δικτατορικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, όταν είχαν την ευκαιρία.

Μάλιστα ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε στο twitter «Αφου επέτρεψε στη Βόρεια Κορέα να κάνει έρευνα και να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών, η ανέντιμη Χίλαρι ( και ο Μπιλ Κλίντον) τώρα ασκεί κριτική».

Αφορμή αυτή τη φορά για την επίθεση του Τραμπ, σύμφωνα με το άρθρο του politico στάθηκε το βιβλίο της πρώην Πρώτης Κυρίας, όπου ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων και των κινήσεών του απέναντι στη Βόρεια Κορέα.

Υπό την ηγεσία Κλίντον, Ηνωμένες Πολιτείες και Βόρεια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία, που όριζε ότι η ασιατική χώρα θα πάγωνε το πυρηνικό της πρόγραμμα. Ωστόσο, η συμφωνία τελικά απέτυχε.

Αργότερα, επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα, όπου η Χίλαρι Κλίντον διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών για 4 χρόνια, υιοθέτησε μία πολιτική στρατηγικής υπομονής, την οποία φυσικά ο Τραμπ έπαψε με την ανάληψη των καθηκόντων του.

After allowing North Korea to research and build Nukes while Secretary of State (Bill C also), Crooked Hillary now criticizes.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Κλίντον Βόρεια Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ