Αυγά που αναπηδούν και προκαλούν... ανδρική στειρότητα!

Νέο διατροφικό σκάνδαλο στην Κίνα, αυτή τη φορά με αυγά τα οποία ενδεχομένως και να προκαλούν στειρότητα στους άνδρες. Τα εν λόγω αυγά αποκαλούνται και «λαστιχένια αυγά» ή «αυγά πινγκ πονγκ» καθώς μετά το βράσιμο γίνονται τόσο σκληρά που αναπηδούν!

Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι κινεζικές αρχές διενεργούν έρευνα σχετικά με την προέλευση των εν λόγω αυγών, τα οποίο είναι τόσο σκληρά, που μελετάται ακόμη και το ενδεχόμενο να είναι ψεύτικα, να είναι δηλαδή προϊόν κατασκευής επιτηδείων με μόνο σκοπό το κέρδος.

Παρ΄ όλα αυτά η σκληρότητα των αυγών αυτών μπορεί να οφείλεται και στην κατανάλωση από τις κότες που τα γέννησαν, μεγάλης ποσότητας τροφής εμπλουτισμένης με την τοξική ουσία γκοσιπόλη.

Η ουσία αυτή προσκολλάται στον κρόκο των αυγών και μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για όσους καταναλώσουν αυγά που την περιέχουν και ειδικά για τους... άνδρες!

Συνήθως η ουσία αυτή συναντάται στα υπολείμματα του βαμβακόσπορου που προστίθεται στην τροφή των πουλερικών ως επιπρόσθετη πηγή πρωτείνης. Μεγάλες, όμως, δόσεις της ουσίας μπορούν να καταστείλουν τη δραστηριότητα του σπέρματος, καθώς η γκοσιπόλη έχει χρησιμοποιηθεί στα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια.

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην Κίνα, όπου έχουν σημειωθεί διατροφικά σκάνδαλα με νοθευμένο μαγειρικό λάδι, μολυσμένο γάλα και καρπούζια που εκρύγνηνται εξαιτίας των υπερβολικών λιπασμάτων.

Το 2008, τουλάχιστον έξι παιδιά πέθαναν και σχεδόν 300.000 αρρώστησαν αφού κατανάλωσαν βρεφικό γάλα σε σκόνη μολυσμένο με μελαμίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών υλών, λιπασμάτων και προϊόντων καθαρισμού και χρησιμοποιείται από τους Κινέζους προμηθευτές συστατικών σε ζωοτροφές για την ενίσχυση, με τεχνητό τρόπο, της ποσότητας πρωτεΐνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ