Εικόνες ντροπής: Τα ξεχαρβαλωμένα περιπολικά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Εικόνες ντροπής: Τα ξεχαρβαλωμένα περιπολικά της Θεσσαλονίκης [εικόνες]

Σοκάρει η εικόνα των περιπολικών στη Θεσσαλονίκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα οχήματα της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή των αστυνομικών.

Αυτοκίνητα που δουλεύουν ασταμάτητα και έχουν «γράψει» από 400.000-650.000 χλμ. με σπασμένα ταμπλό που καλύπτονται με αυτοκόλλητα, προφυλακτήρες δεμένους με σχοινιά, κιβώτια ταχυτήτων χωρίς λεβιέ.

«Η κατάσταση των περιπολικών της Θεσσαλονίκης είναι τραγική χωρίς κανένας από τους αρμοδίους να συγκινείται.
Η εικόνα των οχημάτων της Τροχαίας Θεσσαλονίκης είναι σοκαριστική» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Α.Σ.Π.Α Θεσσαλονίκης.

Εικόνες ντροπής: Τα ξεχαρβαλωμένα περιπολικά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εικόνες ντροπής: Τα ξεχαρβαλωμένα περιπολικά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εικόνες ντροπής: Τα ξεχαρβαλωμένα περιπολικά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Εικόνες ντροπής: Τα ξεχαρβαλωμένα περιπολικά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση των αστυνομικών:

«Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολίτες αντιδρούν στις συστάσεις των συναδέλφων μας βλέποντας την τραγική κατάσταση των οχημάτων.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι αστυνομικοί που οδηγούν τα συγκεκριμένα οχήματα κινδυνεύουν, ενώ πάμπολλες φορές φορές έχουν βάλει χρήματα από την τσέπη τους για να επιδιορθώσουν βλάβες, αφού η έγκριση δαπανών γίνεται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.
Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι τα ελάχιστα περιπολικά που έχουν απομείνει στην πόλη μας λειτουργούν 24 ώρες ασταμάτητα και έχουν από 400.000-650.000 χλμ είναι εύκολα αντιληπτό ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος σε σύντομο χρονικό διάστημα η Θεσσαλονίκη να μείνει εξ ολοκλήρου χωρίς περιπολικά.
Δυστυχώς οι υποσχέσεις για ένταξη της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα(υπενθυμίζουμε ότι ήδη σε δύο προγράμματα δεν είχε συμπεριληφθεί η Θεσσαλονίκη), ενώ Πολιτική και Φυσική Ηγεσία προσπαθούν μάταια πλέον να κρύψουν κάτω από το χαλί ένα πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων.
Επειδή, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συμβεί το μοιραίο και η ευθύνη θα βαραίνει όλους μας, καλούμε την Ένωση μας να παρέμβει δυναμικά και να καταθέσει στην δικαιοσύνη φάκελο με όλα τα στοιχεία για την κατάσταση των οχημάτων της ΓΑΔΘ.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι αιτιολογίες περί οικονομική στενότητας, όταν γύρω μας κατασπαταλώνται εκατομμύρια ευρώ δεν μας πείθουν».

Εικόνες ντροπής: Τα ξεχαρβαλωμένα περιπολικά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival έχει να γίνει προμήθεια περιπολικών στη Θεσσαλονίκη πάνω από μία 10ετία, τα ήδη υπάρχοντα είναι επιβαρυμένα, ενώ σε αρκετά από αυτά δεν λειτουργούν ακόμα και οι ζώνες ασφαλείας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος οι Αστυνομικές υπηρεσίες να μείνουν χωρίς οχήματα.

Εικόνες ντροπής: Τα ξεχαρβαλωμένα περιπολικά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Όπως τονίζει στο thestival.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης, η Θεσσαλονίκη είναι η πλέον αδικημένη από πλευράς προμήθειας υλικοτεχνικής υποδομής.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος, η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη χρειάζεται την προμήθεια τουλάχιστον 100 νέων οχημάτων.
Στην 8ωρη βάρδια αυτή την στιγμή βγαίνουν 17 έγχρωμα οχήματα όταν κανονικά θα πρέπει να βγαίνουν τουλάχιστον 35-40.

Εικόνες ντροπής: Τα ξεχαρβαλωμένα περιπολικά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 6

«Η κατάσταση σε ότι αφορά τα οχήματα στη Θεσσαλονίκη έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν οι ζωές των συναδέλφων μας που οδηγούν τα οχήματα.
Θα πρέπει άμεσα η πολιτική και φυσική ηγεσία να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της υλικοτεχνικής υποδομής στη Θεσσαλονίκη και να δώσουν άμεσα λύση. Κουραστήκαμε οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης να θεωρούμαστε αστυνομικοί β΄κατηγορίας».

πηγή, φωτογραφίες: thestival.gr, thousandnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περιπολικά Θεσσαλονίκη καταγγελία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ