Στην Κρήτη πάει ο Τσίπρας -Προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα

Περιμένουν πολλά (πάντα σε... επικοινωνιακό επίπεδο) στο Μέγαρο Μαξίμου από την αυριανή πανηγυρική παρουσία του πρωθυπουργού στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, στην συνέχιση της σχετικής διαδικασίας που είχε ανασταλεί λόγω της επίσκεψης Μακρόν και της ανόδου του κ. Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Η Κρήτη, περιφέρεια στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε εντυπωσιακά ποσοστά στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, κρίθηκε από τους επιτελείς του Μαξίμου ότι προσφέρεται κατ εξοχήν στην εσπευσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει άρδην την πολιτική ατζέντα και να ξεφύγει από το γκρίζο περιβάλλον στο οποίο οδηγήθηκε από τις εξελίξεις με την Eldorado, το Ελληνικό, την Fraport, την δραματική υστέρηση των εσόδων που απειλεί με λήψη πρόσθετων μέτρων το 2018, και -φυσικά και κατά κύριο λόγο- το τεράστιο ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας, που μετέτρεψε το ήδη μουντό πολιτικό σκηνικό σε... κατάμαυρο!

Παρά το γεγονός ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Μεγαλόνησο κάθε άλλο παρά ανέφελη εκτιμάται ότι θα είναι (οι αγροτικοί σύλλογοι προγραμματίζουν για αύριο παγκρήτιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός), οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου προσδοκούν η εκεί παρουσία του πρωθυπουργού και τα αυτά στα οποία θα αναφερθεί ( βόρειος οδικός άξονας, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, σ’ ότι αφορά τα κατασκευαστικά, η διασύνδεση με την Δυτική Πελοπόννησο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ενώ ιδιαίτερη και “εντυπωσιακή” αναφορά θα γίνει στον τουρισμό και στην διευκόλυνση του αγροτικού τομέα) θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να μιλήσει η κυβέρνηση για «επίσπευση» του αναπτυξιακού πλάνου της, κάτι φυσικά που θα εκμεταλλευθεί στο έπακρο σε επικοινωνιακό επίπεδο...

Είναι απόλυτα ενδεικτικό αυτής της στροφής για αλλαγή της ατζέντας και του κλίματος, το γεγονός ότι αποφασίσθηκε (και θα ισχύσει ήδη από σήμερα) να ξαναρχίσουν οι τακτικές καθημερινές ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών στο press room, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Τζαννακόπουλο, ο οποίος θα προσπαθήσει και μέσω αυτής της διαδικασίας (και των δυνατοτήτων που του δίνει...) να κατευθύνει κατά κάποιο τρόπο την δημόσια πολιτική συζήτηση σε πιό αβανταδόρικα για την κυβέρνηση θέματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ