Προκαλεί ο Ιλχάν: Κατηγορεί τον Κοντονή επειδή απέσυρε την τροπολογία για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» - iefimerida.gr

Προκαλεί ο Ιλχάν: Κατηγορεί τον Κοντονή επειδή απέσυρε την τροπολογία για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης»

Ο μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης της ΔΗΣΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, που σχετίζεται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αχμέτ Ιλχάν επέκρινε με δριμύτητα τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Υποστήριξε, πως ο υπουργός Δικαιοσύνης "κατέθεσε στη Βουλή μια τροπολογία με τον κίνδυνο να καταψηφιστεί και να ρεζιλευτεί η χώρα διεθνώς".

«Εμείς εξ αρχής ταχθήκαμε υπέρ της ουσίας της τροπολογίας στη λογική της υπεράσπισης των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και της αυτονόητης ανάγκης για την ευθυγράμμιση της χώρας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε ο Αχμέτ Ιλχάν.

Ο βουλευτής κατηγόρησε τον Σταύρο Κοντονή για πολιτικό ατόπημα διότι ανέλαβε τον κίνδυνο να φέρει στη Βουλή μια τροπολογία με κίνδυνο να καταψηφιστεί "και σήμερα να έχει γίνει ρεζίλι η χώρα στην ΕΕ αν η ελληνική Βουλή είχε καταψηφίσει μια τροπολογία που αναφερόταν σε θεμελιώδη δικαιώματα και στην προσαρμογή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

"Αναλάβατε τον κίνδυνο να καταψηφιστεί η τροπολογία αν και δεν είχατε διασφαλισμένη τη δεδηλωμένη από τους ΑΝΕΛ", είπε ο Αχμέτ Ιλχαν και κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στη Βουλή, εκτιμώντας πως ο κ. Κοντονής διατύπωσε θέση σύμφωνα με την οποία τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι υποχρεωμένα, μετά από νέα προσφυγή, να εναρμονίσουν την απόφασή τους με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

«Φέρατε, δηλαδή, στη Βουλή μια τροπολογία προσχηματική για να ρίξετε στάχτη στα μάτια των ευρωπαϊκών θεσμών», είπε ο βουλευτής και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις πως θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ