Η πετρελαιοκηλίδα και η Eldorado έβαλαν και πάλι στη γωνία την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Η πετρελαιοκηλίδα και η Eldorado έβαλαν και πάλι στη γωνία την κυβέρνηση

Το Μαξίμου προσπαθεί να αλλάξει εναγωνίως την ατζέντα (INTIMENEWS/αρχείο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, σε συνδυασμό με τις ολιγωρίες και τις αργοπορημένες αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς και το ναυάγιο του αφηγήματος Τσίπρα περί επενδύσεων μετά τις εξελίξεις με την Eldorado Gold προκάλεσαν εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Πλέον, η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως να διαμορφώσει μία διαφορετική ατζέντα. Γι' αυτό επιστρατεύεται ξανά η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όλοι περιμένουν «θεαματικές» ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε μια προφανή προσπάθεια, να ερωτάται και να απαντά για άλλα ζητήματα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσία του σε Περιφερειακό συνέδριο στην Κρήτη. Μάλιστα προς αυτό το στόχο, έγιναν συσκέψεις χτες το απόγευμα στο υπουργείο οικονομικών, με τη μια να αφορά την επέκταση του νόμου Κατσέλη για την προστασία της Α΄κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Τόσο η πετρελαιοκηλίδα, όσο και η απειλή αποχώρησης της El Dorado διαμορφώνουν ένα καθόλου εύκολο σκηνικό για την κυβέρνηση. Το επίδομα στους δίτεκνους ή το νομοθετικό πλαίσιο για τα δάνεια των κομμάτων, δεν μπορούν να αποτελέσουν απάντηση, οπότε οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ήταν μια θεαματική κίνηση. Και ο ανασχηματισμός όμως έχει τη δυσκολία της -σε εξέλιξη- διαπραγμάτευσης καθώς η τριάδα Τσακαλώτος-Σταθάκης-Αχτσιόγλου τρέχουν και δεν φτάνουν με τα τεχνικά κλιμάκια.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, πάντως στο υπουργικό έδειξε να μην ανησυχεί και διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του ότι σε ένα μήνα η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική. Ερώτημα παραμένει, το αν σφραγίστηκαν οι «ευθύνες Κουρουμπλή» ή θα υπάρξει συνέχεια. Οι αλλαγές ωστόσο που μελετά ο πρωθυπουργός είναι θεαματικές και αν προχωρήσουν θα ψαλιδίσουν ουσιαστικά τις αρμοδιότητες Κουρουμπλη....

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ