Πρόσφυγες στο σπίτι που μεγάλωσε ο Τραμπ -Κίνηση με νόημα από φιλανθρωπική οργάνωση [εικόνες]

Τι κι αν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει τους πρόσφυγες στη χώρα του; Αυτοί μπήκαν στο σπίτι που πέρασε τα πρώτα χρόνια του. Αυτό τον εμπνευσμένο τρόπο βρήκε φιλανθρωπική οργάνωση για να του στείλει μήνυμα.

«Πρόσφυγες καλώς ήρθατε», γράφει το χαλάκι στο κατώφλι του σπιτιού, το οποίο διάβαινε κάποτε ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι η οικία στο Κουίνς, όπου ο Τραμπ έζησε έως τεσσάρων ετών.

Το σπίτι νοικιαζόταν μέσω Airbnb και η Oxfam δεν έχασε την ευκαιρία. Το νοίκιασε και άνοιξε τις πόρτες του σε πρόσφυγες. Ανθρωποι από τη Συρία, τη Σομαλία και το Βιετνάμ προσκλήθηκαν προκειμένου να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όταν άφησαν την πατρίδα τους και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή στις ΗΠΑ.

Οταν μπήκε στο σπίτι η Ούγιεν Νγκούγιεν- η οποία διέφυγε από το Βιετνάμ όταν ήταν μόλις 10 ετών- σκέφτηκε τον Τραμπ να κάθεται στο κρεβάτι που είχε μπροστά της. «Αυτό μου θύμισε τη βασική ομοιότητα των ανθρώπων, ότι όλοι θέλουμε απλά μία στέγη πάνω από το κεφάλι μας. Ολοι αρχίζουμε από το ίδιο σημείο», είπε στο CNN η γυναίκα που έχασε τη μητέρα της και δύο αδέλφια της μέχρι να καταφέρει να φτάσει στις ΗΠΑ.

Από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δείξει με σαφήνεια τις διαθέσεις του απέναντι στους πρόσφυγες. Το περιβόητο διάταγμά του, με την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες συγκεκριμένων χωρών, ακόμη αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διαμάχης. Θα συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο τον επόμενο μήνα.

Φωτογραφίες: AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ σπίτι πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ