Γιούνκερ: Ο Σόιμπλε και εγώ είμαστε ένα ονειρεμένο ζευγάρι [εικόνα] - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Ο Σόιμπλε και εγώ είμαστε ένα ονειρεμένο ζευγάρι [εικόνα]

Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε/ Φωτογραφία: Patrick Seeger/ AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολες οι προσωπικότητες της Ευρώπης έσπευσαν να ευχηθούν στο ...παρτι των 75ων γενεθλίων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ανγκελα Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκαν στον Γερμανό Υπουργό, ο οποίος έκλεισε τα 75 του χρόνια.

Στη δεξίωση, που έγινε στην επαρχία Όφενμπουρκ της Δυτικής Γερμανίας, παραβρέθηκαν περίπου 700 καλεσμένοι με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να είναι όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του, ο πιο ένθερμος οπαδός του Σόιμπλε.

«Δεν θυμάμαι καν πόσα χρόνια τον γνωρίζω αλλά μάλλον είναι εκατοντάδες», είπε ο Γιούνκερ αστειευόμενος. «Είμαστε ένα ονειρεμένο ζευγάρι με την έννοια ότι κάθε φορά που λαμβάνει ένα βραβείο, εγώ είμαι εκείνος ο οποίος θα απευθύνει λόγο και αντίστοιχα, όταν εγώ λαμβάνω κάποιο βραβείο, εκείνος δίνει λόγο προς τιμή μου» δήλωσε ο Γιούνκερ.

Σε πιο σοβαρό ύφος και απευθυνόμενος στον εορτάζοντα, τόνισε «Βόλφγκανγκ, έκανες τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να το ισχυριστούν αυτό για τους εαυτούς τους» ενώ επεσήμανε τη δουλειά που έχει κάνει ο Σόιμπλε τόσο για τη Γερμανία όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη, λέγοντας πως «Η Ευρώπη χρωστά πολλά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

Η Γερμανίδα καγκελάριος από την πλευρά της μιλώντας για τον Σόιμπλε είπε ότι είναι ένας άνθρωπος με «φλεγόμενο πάθος για της Ευρώπη, αντίθετα με άλλους». Παρά τα υψηλά στάνταρντ των ψηφοφόρων της Μέρκελ στις επερχόμενες εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο το μέλλον του Σόιμπλε ως υπουργός Οικονομικών είναι αβέβαιο.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν το «κεφάλι» του ως αντάλλαγμα, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια ενισχύοντας τη δύναμη των Χριστιανοδημοκρατών. Οι φιλελεύθεροι ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου, εξάλλου.

Ο ίδιος ο εορτάζων πάλι, έκανε έκκληση για ενότητα στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του λόγου του στην δεξίωση. «Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι το μέλλον μας θα είναι καλό μόνο αν κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη- ολόκληρη την Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Σόιμπλε εκλέχτηκε για πρώτη φορά στη γερμανική Βουλή το 1972 και πλέον είναι ο μακροβιότερος πολιτικός της. Εγινε υπουργός στην κυβέρνηση Μέρκελ το 2009, στο ζενίθ της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αποτελεί σύμβολο μέτρων λιτότητας για Γερμανούς και Ευρωπαϊους. Μάλιστα, στη Γερμανία θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς.

Γιούνκερ: Ο Σόιμπλε και εγώ είμαστε ένα ονειρεμένο ζευγάρι [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ