Σαλάτα Caprese λίγο «πειραγμένη»

Χορταστική, υγιεινή, γευστική, πρωτότυπη, τα έχει όλα αυτή η Caprese.

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου, βιολογικό, ψημμένο
  • 1/2 φλυτζάνι μοτσαρέλα μικρού μεγέθους
  • 1 αβοκάντο ώριμο, σε φετούλες
  • 1/2 φλυτζάνι ντοματίνια
  • Φύλλα βασιλικού
  • Πράσινη σαλάτα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την σος

  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά
  • Κόψτε σε λωρίδες το ψητό στήθος κοτόπουλο (μπορείτε να το ψήσετε σε τηγάνι, σε φετούλες, αν δεν υπάρχει μπάρμπεκιου)
  • Τοποθετήστε πρώτα την πράσινη σαλάτα και στη συνέχεια όλα τα υλικά σε βαθύ μπολ
  • Χτυπήστε τα υλικά ελαφρά σε σέηκερ για να κάνετε την σος
  • Βάλτε το μέλι μόνο αν θέλετε η σος σας να γλυκίζει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ