Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο την Τρίτη

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τρίτης, στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά της τροπολογίας της Ολγας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι αυτή η τροπολογία προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία που έχει κηρύξει από τις 15 Μαρτίου ενάντια στη μνημονιακή υποχρέωση για αξιολόγηση.

Η εν λόγω τροπολογία- που θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή- είναι αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική, που εκβιάζει τους εργαζόμενους και όσους κατέχουν θέση ευθύνης, δήλωσε ο προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής, Γιάννης Πάιδας, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η τροπολογία ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση αφού δεν δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, να συμμετέχουν στις κρίσεις των προϊσταμένων.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Τρίτη στις 13:00, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Για αυτό έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Επιπλέον, με υπόμνημά της προς τα κόμματα και τους βουλευτές καλεί να καταψηφίσουν την τροπολογία και προειδοποιεί ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι τέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΕΔΥ τροπολογία αξιολόγηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ