Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την WWF για το «έγκλημα» στον Σαρωνικό - iefimerida.gr

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την WWF για το «έγκλημα» στον Σαρωνικό

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλλε η WWF/ Φωτογραφία ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφού δεν αποτράπηκε η τραγωδία πρέπει τουλάχιστον να διασφαλιστεί ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν με παραδειγματικό τρόπο, είχε δηλώσει προ ημερών για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, ο διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας.

Οπερ και εγένετο. Τη Δευτέρα, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση – WWF Ελλάς κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση στον Σαρωνικό.

Αναλυτικότερα η μήνυση της WWF αναφέρει τα εξής: «Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και η μεγάλης έκτασης θαλάσσια ρύπανση ξεπερνούν κάθε λογική, δεδομένου ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, πλήττοντας το θαλάσσιο και παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας.

Τα αίτια αυτής της παράλογης τραγωδίας, η οποία έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για το οικοσύστημα της περιοχής πρέπει να διερευνηθούν εξονυχιστικά, προκειμένου να αποδοθούν άμεσα και με αυστηρότητα οι ευθύνες στους υπαιτίους.

Σήμερα το πρωί, το WWF Ελλάς υπέβαλε μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, η οποία διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Θεωρώντας ότι πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα που χρήζει παραδειγματικής τιμωρίας, το WWF Ελλάς, ως άμεσα ενδιαφερόμενη περιβαλλοντική οργάνωση, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής με σκοπό την υποστήριξη της κατηγορίας και την αποκατάσταση της οικολογικής ζημιάς».

Η μήνυση βασίζεται στις οδηγίες 2005/35/ΕΚ «σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, περιλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων» και 2008/99/ΕΚ «σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω ποινικού δικαίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ WWF μήνυση Σαρωνικός πετρελαιοκηλίδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ