Ρωσία: Αυξάνουν το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, σε δύο φάσεις - iefimerida.gr

Ρωσία: Αυξάνουν το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, σε δύο φάσεις

Φωτογραφία: Αυξάνεται ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα στη Ρωσία/Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα κατά 50 καπίκια -μισό ρούβλι ή 0,0072 ευρώ, σε δύο φάσεις: από 1ης Ιανουαρίου 2018 και από 1ης Ιουλίου 2018.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ., όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, δήλωσε ότι η άυξηση αυτή θα αποφέρει πρόσθετα έσοδα στον προϋπολογισμό ύψους 40 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.(576 εκατομμύρια ευρώ)

Πρόκειται για μεγαλύτερη αύξηση φόρου κατανάλωσης, από αυτή που προβλέπει ο Κώδικας φορολογίας, σύμφωνα με την οποία η τιμαριθμική προσαρμογή με πληθωρισμό 4% προβλέπει αύξηση του φόρου κατά 30 καπίκια(0,00432 ευρώ) στο λίτρο και 23 καπίκια(0,00331 ευρώ) στο λίτρο ντίζελ.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης θα διατεθούν για την κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων και υποδομών , πρωτίστως στην Κριμαία , το Καλίνινγκραντ και την ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ιλιά Τρούνιν είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο TASS ότι η αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα αποφέρει έσοδα 60 δισεκατομμυρίων ρουβλίων(864 εκατομμύρια ευρώ) στον προϋπολογισμό του 2018 και 80 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (1,152 δισεκατομμύρια ευρώ)στον προϋπολογισμό του 2019-2020.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΛΑΛΩΣΗΣ καύσιμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ