«Κάτω τα χέρια» από το ΦΠΑ των νησιών λένε 19 βουλευτές - iefimerida.gr

«Κάτω τα χέρια» από το ΦΠΑ των νησιών λένε 19 βουλευτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματά του ότι δεν αποδέχονται την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από τα νησιά του Αιγαίου έστειλαν σήμερα 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.

Οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να αποφεύγει ένα τέτοιο μέτρο υποστηρίζοντας ότι η Τρόικα πρέπει να κατανοήσει ότι το συγκεκριμένο μέτρο «δεν αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης μεταχείρισης των νησιωτών, αλλά αντιθέτως, μέτρο που διασφαλίζει τη συνεισφορά χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη» και ότι «ενδεχόμενη κατάργηση του θα πλήξει ανεπανόρθωτα το κόστος διαβίωσης, θα εκμηδενίσει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών και θα οδηγήσει σε κλείσιμο επιχειρήσεων και εκτόξευση της ανεργίας».

Την επιστολή υπογράφουν από το ΠΑΣΟΚ οι κύριοι Νικόλαος Ζωίδης, Γεώργιος Κασσάρας, Δημήτριος Κρεμαστίνος, Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργος Παπαμανώλης, Παναγιώτης Ρήγας, Κώστας Καρτάλης, Πυθαγόρας Βαρδίκος και οι κυρίες Ελπίδα Τσουρή, Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη και Ροδούλα Ζήση.

Από τη Ν.Δ. οι κύριοι Γιάννης Βρούτσης, Σπύρος Γαληνός, Αθανάσιος Νάκος, Κωστής Μουσουρούλης, Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Μαρκόπουλος και η κυρία Μίκα Ιατρίδη.

Από τον ΛΑΟΣ τη δήλωση υπογράφει Παύλος Μαρκάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ