Κρίσιμες συναντήσεις στις Βρυξέλλες για το «καλάθι» των λιγντικών μονάδων που θα πουληθεί - iefimerida.gr

Κρίσιμες συναντήσεις στις Βρυξέλλες για το «καλάθι» των λιγντικών μονάδων που θα πουληθεί

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα/ Φωτογραφία: Eurokinissi/Θανάσης Καλλιάρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων τη ΔΕΗ αρχίζουν σήμερα στις Βρυξέλλες κρίσιμες συναντήσεις για την οριστικοποίηση της λίστας με το χαρτοφυλάκιο των μονάδων στις οποίες θα μπει πωλητήριο.

Κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Βερροιόπουλο μεταβαίνουν στις Βρυξέλες για συναντήσεις με τους αρμόδιους των διευθύνσεων Ανταγωνισμού και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι συζητήσεις για το τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» που θα βγει προς πώληση έχουν αρχίσει από το καλοκαίρι και εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η λίστα ώστε να πραγματοποιηθεί το market test για το 40% των λιγνιτικών μονάδων της επιχειρήσης.

Η συμφωνία στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές για το θέμα της ΔΕΗ έχει ως χρόνο διενέργειας τον Σεπτέμβριο για αυτό οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς. Η ελληνική λίστα περιλαμβάνει τις δυο μονάδες του Αμυνταίου, τη μονάδα Μελίτη Ι και την άδεια για τη Μελίτη ΙΙ μαζί με τα ορυχεία που τις τροφοδοτούν.

Αυτό που θα είναι καθοριστικό είναι το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι επενδυτές. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτιμά ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον στο market test ενώ σχετικά με την πρόταση που έχει κατατεθεί θεωρεί ότι είναι πλήρως συμβατή με τα κριτήρια που θέτει η συμφωνία.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής της SHENHUA GROUP να συμμετάσχει στη διαδικασία αποεπένδυσης της λιγνιτικής παραγωγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ μονάδες λιγνίτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ