Την Κυριακή η 54η τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι - iefimerida.gr

Την Κυριακή η 54η τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι

Την Κυριακή η 54η τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα 54α βραβεία Γκράμι, τα Όσκαρ της μουσικής στις ΗΠΑ, που θα απονεμηθούν την Κυριακή στο Λος Άντζελες, γιορτάζουν την επιστροφή των μυθικών Beach Boys και της τραγουδίστριας Αντέλ, η οποία ξεπέρασε τα προβλήματα στις φωνητικές της χορδές και θεωρείται το μεγάλο φαβορί της βραδιάς, μαζί με τον Κέινι Γουέστ, τον Μπρούνο Μαρς και τους Foo Fighters.

Στην εκδήλωση, που μέρος της θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, θα πάρουν μέρος οι Κρις Μπράουν, Ριάνα, Ντέιβιντ Γκέτα, Πολ Μακάρτνεϊ, Κέιτ Πέρι, Μπρους Σπρίνγκστιν και Coldplay.

Όμως όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στους Beach Boys, το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια που γιορτάζει τα 50 χρόνια ύπαρξης του και θα βρεθεί στη σκηνή, μετά από είκοσι χρόνια απουσίας.

Ο Αμερικανός ράπερ Κέινι Γουέστ έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες - επτά κατηγορίες - αλλά θα χρειαστεί μεγάλη τύχη για να κερδίσει την Αντέλ την βρετανίδα πριγκίπισσα της σόουλ, υποψήφια σε έξι κατηγορίες, ανάμεσά τους αυτή του καλύτερου τραγουδιού, για το «Rolling In The Deep».

Υποψήφια επίσης για το βραβείο του καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς είναι τα: «All of the Lights» του Κέινι Γουέστ, το «The Cave» των Mumford and Sons, το «Grenade» του Μπρούνο Μαρς και το «Holocene» του Μπον 'Αιβερ.

Η Αντέλ είναι επίσης υποψήφια και για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς («21»), μαζί με τους Foo Fighters («Wasting Light»), την Lady Gaga («Born this Way»), τον Μπρούνο Μαρς («Doo Wops and Hooligans») και την Ριάνα («Loud»).

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες με τις περισσότερες υποψηφιότητες είναι οι Foo Fighters και ο Μπρούνο Μαρς (έξι) και η Lady Gaga (τρεις).

Στο πλαίσιο της...λιτότητας, τα Γκράμι περιόρισαν τις κατηγορίες από 109 σε 78, προκαλώντας την αντίδραση πολλών καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει διαδήλωση έξω από το Staples Center, στο κέντρο του Λος Άντζελες, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ