Μεγάλο συνασπισμό ή συμμαχία της Μέρκελ με Πράσινους και Φιλελεύθερους δείχνει τελευταία δημοσκόπηση - iefimerida.gr

Μεγάλο συνασπισμό ή συμμαχία της Μέρκελ με Πράσινους και Φιλελεύθερους δείχνει τελευταία δημοσκόπηση

H διαφορά που χωρίζει την Μέρκελ από τον Σουλτς είναι σχεδόν απίθανο να καλυφθεί (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 13 μονάδες παγιώνεται η διαφορά μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών καθώς το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ υποχωρεί κατά δύο μονάδες στο 36% σε σημερινή δημοσκόπηση, ενώ η παράταξη του Μάρτιν Σουλτς κερδίζει λίγο έδαφος (μία μονάδα στο 23%), αλλά απέχει πολύ για να απειλήσει την CDU.

Η σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Forschungsgruppe Wahlen για λογαριασμό του δεύτερου δικτύου της κρατικής τηλεόρασης ZDF, δείχνει ότι οι Φιλελεύθεροι και η ακροδεξιά, ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) θα δώσουν μάχη για την τρίτη θέση καθώς ισοψηφούν με 10%.

Το Αριστερό κόμμα Die Linke παραμένει στο 9% και οι Πράσινοι στο 8%.

Ως εκ τούτου μόνον ένας μεγάλος συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών -Σοσιαλδημοκρατών ή μια συμμαχία της Μέρκελ με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους θα είχαν τη δυνατότητα να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Ωστόσο, αρκετά σημαίνοντα στελέχη της FDP και των Πρασίνων έχουν ταχθεί ανοικτά πολλές φορές κατά μιας τέτοιας προοπτικής.

Ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το 39% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι σίγουροι αν θα ψηφίσουν τελικά το κόμμα το οποίο δήλωσαν ότι θα στηρίξουν, ενώ μόνον ένα 29% λέει ότι σκέφτεται να ψηφίσει ένα συγκεκριμένο κόμμα. Αντίθετα το 71% λένε ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν κάποιο άλλο κόμμα.

Η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει Μέρκελ

Στο ερώτημα «ποιος θα προτιμούσατε να είναι ο επόμενος καγκελάριος» το 56% (μία μονάδα κάτω σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση προ δύο εβδομάδων του ZDF) απάντησε ότι θέλει να παραμείνει η Άνγκελα Μέρκελ στο πόστο της, έναντι 32% (-1%) που θα προτιμούσαν τον Σουλτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ