Λοβέρδος κατά κυβέρνησης για Eldorado: Είστε εχθροί των επενδύσεων, υπονομεύετε την έξοδο της χώρας από την κρίση - iefimerida.gr

Λοβέρδος κατά κυβέρνησης για Eldorado: Είστε εχθροί των επενδύσεων, υπονομεύετε την έξοδο της χώρας από την κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην Eldorado Gold εξαπέλυσε ξανά ο Γιώργος Σταθάκης στην Ολομέλεια της Βουλής υποστηρίζοντας πως η καναδική εταιρεία «δεν έχει μάθει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκή χώρα» και να «σέβεται τις δημοκρατικές αρχές».

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος υποστήριξε πως η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων λειτουργούν ως fan club της Eldorado Gold, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση για διεθνή διασυρμό της χώρας για την εξασφάλιση μικροπολιτικού οφέλους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης κατηγόρησε την Eldorado λέγοντας πως «η εταιρεία έκανε πρόσφατα μια ωραία φιέστα και λέει ότι καθυστερούμε εμείς τις αδειοδοτήσεις. Η εταιρεία δεν έχει μάθει να εργάζεται σε ευρωπαϊκές χώρες. Λέει ότι έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και δεν τους δέχθηκε. Αξιολογεί πρωθυπουργούς, υπουργούς, κόμματα κλπ».

Λοβέρδος κατά κυβέρνησης για Eldorado: Είστε εχθροί των επενδύσεων, υπονομεύετε την έξοδο της χώρας από την κρίση | iefimerida.gr 0

Και συνέχισε: Δεν έχω αντίρρηση η εταιρεία να αγαπά κάποια κόμματα και να μην αγαπά άλλα. Δεν έχω αντίρρηση να φτιάξει fan club της ΝΔ ή της Ένωσης Κεντρώων. Έχω πρόβλημα με το ανάποδο όταν εσείς φτιάχνετε fan club της Eldorado. Είναι ανυπόστατες και προκλητικές δια το δημοκρατικό μας πολίτευμα οι λειτουργίες της εταιρείας.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος -αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση- είπε ότι η κυβέρνηση είναι «εχθρός των επενδύσεων» και ότι υπονομεύει με τον τρόπο αυτό προοπτικές της χώρας για έξοδο από την κρίση.

Λοβέρδος κατά κυβέρνησης για Eldorado: Είστε εχθροί των επενδύσεων, υπονομεύετε την έξοδο της χώρας από την κρίση | iefimerida.gr 1



«Το Ελληνικό είναι ένα τεράστιο θέμα και οι Σκουριές ένα δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργείτε. Συγκρουστήκατε με την εταιρεία προσφέροντας δυσφημιστικό για την χώρα θέαμα», τόνισε αρχικά ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:

Aπό την μια λέτε ότι δεν δέχεστε πιέσεις και την ίδια ώρα υπογράφετε τα πάντα. Εμφανίζεστε ως προστάτες του περιβάλλοντος την ώρα που συντελείται οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Τέλος ανέφερε ότι ήταν προειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης να μπλοκάρει την επένδυση στις Σκουριές.

«Το 2013 ο κ. Σταθάκης είχε προσκληθεί σε συνέδριο. Έστειλε όμως επιστολή λέγοντας ότι δεν προσέρχεται γιατί χορηγός ήταν η Eldorado. Η προαπόφαση ήταν αυτή και οι προφάσεις σήμερα είναι οι καθυστερήσεις. Πετάτε τις υποθέσεις πίσω, δημιουργείτε καθυστερήσεις σε ότι σας δημιουργεί πρόβλημα ψήφων», επεσήμανε.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ