Κατάληψη στη Σχολή του Εθνικού από καλλιτέχνες με αναπηρία -Αποκλείστηκε κωφός υποψήφιος [εικόνες] - iefimerida.gr

Κατάληψη στη Σχολή του Εθνικού από καλλιτέχνες με αναπηρία -Αποκλείστηκε κωφός υποψήφιος [εικόνες]

Υπό κατάληψη η Δραματική Σχολή του Εθνικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατάληψη πραγματοποιείται στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, επί της οδού Πειραιώς, από την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Μέλη της κίνησης έχουν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρουν, για τον αποκλεισμό ατόμου με αναπηρία από τις εισαγωγικές εξετάσεις για την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Κατάληψη στη Σχολή του Εθνικού από καλλιτέχνες με αναπηρία -Αποκλείστηκε κωφός υποψήφιος [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται σήμερα, πρωτη μέρα των εξετάσεων στη Δραματικη σχολή.

«Στις 21 Αυγούστου η γραμματεία της σχολής του Εθνικού θεάτρου απέστειλε απαντητικό ηλεκτρονικό μήνυμα σε υποψήφιο Κωφό αναφέροντας ότι αποκλείει τη συμμετοχή του στις εισαγωγικές εξετάσεις του με τη δικαιολογία ότι η κατάργηση του 370/1983 δεν ισχύει για τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ όπου και παραμένει ο ρατσιστικός θεσμικός αποκλεισμός της "αρτιμέλειας"» καταγγέλλει συγκεκριμένα η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία σε ανακοίνωση της.

Κατάληψη στη Σχολή του Εθνικού από καλλιτέχνες με αναπηρία -Αποκλείστηκε κωφός υποψήφιος [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Ωστόσο με ανακοίνωσή του το Υπουργείο το Εθνικό Θέατρο δεσμεύεται να δεχτεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις του σπουδαστικού έτους 2017-2018 σχετικές αιτήσεις

Κατάληψη στη Σχολή του Εθνικού από καλλιτέχνες με αναπηρία -Αποκλείστηκε κωφός υποψήφιος [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού

Καθώς το ζήτημα της εισαγωγής των ΑμεΑ στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, το Εθνικό Θέατρο δεσμεύεται να δεχτεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις του σπουδαστικού έτους 2017-2018 σχετικές αιτήσεις.

Επίσης, εκφράζει τη βούλησή του να πρωτοστατήσει στις επικείμενες διαβουλεύσεις μεταξύ της «Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία» και του ΥΠΠΟ, ώστε να συμβάλει, τόσο να διευθετηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, όσο και η επεξεργασία των αναγκαίων λειτουργικών και εκπαιδευτικών προσαρμογών που απαιτούνται για την απρόσκοπτη ένταξη των ΑμεΑ στο πλαίσιο της θεατρικής εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ