Η task force του Μαξίμου και ο ρόλος Φλαμπουράρη

Σε «επιστράτευση» όλου του ικανού και κατά τεκμήριο αποτελεσματικού δυναμικού, τόσο σε πολιτικό όσο και τεχνοκρατικό επίπεδο, προχωράει εσπευσμένα το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να διαχειρισθεί άμεσα και καταλυτικά τις αρνητικές εντυπώσεις και επιπτώσεις που παρατηρούνται σωρηδόν τα τελευταία 24ωρα (Σκουριές, Ελληνικό, Fraport, πετρελαιοκηλίδα), με αποτέλεσμα να αμαυρωθεί το νέο αφήγημα Τσίπρα περί στροφής στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων,την επείγουσα αναπτυξιακή αναθέρμανση της οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις λίγα 24ωρα από την εξαγγελία της στην ΔΕΘ από τον κ. Τσίπρα, συνεδρίασε στο Μαξίμου υπό την προεδρία του η task force η οποία θα εποπτεύει, θα επιταχύνει τις διαδικασίες και θα επιλύει άμεσα όσα προβλήματα ανακύπτουν στον τομέα των επενδύσεων. Στην ομάδα αυτή, περιλαμβάνεται βεβαίως όλο το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, υπουργοί των παραγωγικών υπουργείων αλλά και νέοι σύμβουλοι και τεχνοκράτες, προκειμένου να προσφέρουν «νέες ιδέες» και να συμβάλλουν σε ευελιξία που δεν παρατηρείται στο «κουρασμένο» υπουργικό επίπεδο.

Παρά τα νέα πρόσωπα κεντρικό ρόλο στην task force θα έχει ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, από τους στενούς παραδοσιακούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές «ειδικές αποστολές» (Ελληνικό, σκουπίδια κ.λ.π.) προκειμένου να αρθούν εμπόδια και να επιταχυνθούν διαδικασίες, λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας που διαθέτει στην «αγορά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέκος Φλαμπουράρης task force

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ