Ανακοίνωση Οικολόγων Πράσινων 5 μέρες μετά το ναυάγιο: Εμάς μας ενδιαφέρουν τα αίτια και όχι η ρύπανση - iefimerida.gr

Ανακοίνωση Οικολόγων Πράσινων 5 μέρες μετά το ναυάγιο: Εμάς μας ενδιαφέρουν τα αίτια και όχι η ρύπανση

Συνεχίζεται η προσπάθεια καθαρισμού των ακτών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτή τη στιγμή ενδιαφέρουν ελάχιστα τα αίτια αλλά η ρύπανση» αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την οικολογική καταστροφή του Αργοσαρωνικού.

Με αφορμή την διαφαινόμενη οικολογική καταστροφή του Αργοσαρωνικού, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε:

«Προς το παρόν και μέχρι να διευκρινιστούν, ενδιαφέρουν ελάχιστα τα συγκεκριμένα αίτια της βύθισης του δεξαμενόπλοιου που στάθηκε η αιτία της θαλάσσιας ρύπανσης των ακτών της Σαλαμίνας και, όπως φαίνεται, και της Πειραϊκής.
Αυτό το οποίο προβάλλει ως τραγικό αίτιο της οικολογικής καταστροφής, σε όλο του το μεγαλείο, δεν είναι άλλο από το τριτοκοσμικό χωροταξικό χάος οικιστικών και βιομηχανικών περιοχών, εμπορικών περιοχών και περιοχών αναψυχής, λιμανιών και αιγιαλών στο οποίο καταδίκασαν το λεκανοπέδιο της Αττικής όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις.
Συχνά-πυκνά, η αίσθηση ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η οποιαδήποτε προσπάθεια οικολογικής μεταστροφής αυτής της κοινωνίας, με αυτά τα δεδομένα, μοιάζει απτή πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ