Φωνές από τους «53»: «Δεν μπορεί στις ιδιωτικοποιήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντισταθεί να τις ονομάζει επενδύσεις» - iefimerida.gr

Φωνές από τους «53»: «Δεν μπορεί στις ιδιωτικοποιήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντισταθεί να τις ονομάζει επενδύσεις»

Αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις (INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Τα… δόντια τους ετοιμάζονται να δείξουν για άλλη μια φορά οι εναπομείναντες «53» και στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ οι παρασκηνιακές ζυμώσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθότι τα στελέχη περνούν από «μικροσκόπιο» τόσο τα περί επενδύσεων αλλά και τις επικείμενες εξελίξεις στα δημοσιονομικά.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία (παρά μόνο σε έχουν γίνει ξεχωριστές μαζώξεις έχει γίνει Πολιτικό και Εκτελεστικό Συμβούλιο) οι διαθέσεις της περίφημης ομάδας των «53» για κριτική είναι εμφανείς.

Στέλεχος που ανήκει στην συγκεκριμένη τάση, μιλώντας στο iefimerida εξηγούσε ότι υπάρχει θέμα για τις ιδιωτικοποιήσεις. «Δεν μπορεί στις ιδιωτικοποιήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμβληματικά αντισταθεί να τις ονομάζουμε επενδύσεις», έλεγε, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι ακόμα και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δόθηκε σε εταιρεία που ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το Ιταλικό δημόσιο δεν είναι επένδυση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, διατηρούν τεράστιες επιφυλάξεις για την Eldorado Gold χαρακτηρίζοντας «αποεπένδυση τα όσα γίνονται στη Χαλκιδική».

«Ισως χρειαστεί να μην εφαρμοστούν αντίμετρα»
Το δεύτερο θέμα που τους ανησυχεί και για το οποίο έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αφορά στο ενδεχόμενο το Ταμείο να αξιώσει νέα μέτρα. Με φόντο και τη βουτιά στα έσοδα.

Η εικόνα που έχει μεταφερθεί στα στελέχη του κόμματος είναι ότι η μεγαλύτερη ανησυχία που υπάρχει αφορά στο στόχο για 3,5% Πρωτογενές Πλεόνασμα που μπορεί να δυναμιτίσει την τρίτη αξιολόγηση. Ενώ στελέχη παραδέχονται ότι σε μια τέτοια περίπτωση «ίσως χρειαστεί να μην εφαρμοστούν κάποια αντίμετρα».

Ζητούν Κεντρική Επιτροπή
Με φόντο τα παραπάνω, η τάση θα ζητήσει να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατό η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, αν και όπως λένε «υπάρχει δυστοκία».

Όπως θυμίζουν, στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου είχαν ανανεώσει το ραντεβού τους προκειμένου να αποφασίσουν με ποιο σχέδιο θα συνεχίσουν από δω και πέρα με το βλέμμα
στραμμένο και πάλι στη διαπραγμάτευση.

Και επιμένουν ότι πρέπει να επιταχυνθούν περαιτέρω οι κοινωνικές δράσεις για να ελαφρυνθούν άνεργοι και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ