Ρωσία: Αθέμιτος ανταγωνισμός η απαγόρευση Τραμπ κατά του Kaspersky Lab - iefimerida.gr

Ρωσία: Αθέμιτος ανταγωνισμός η απαγόρευση Τραμπ κατά του Kaspersky Lab

Ρωσία: Αθέμιτος ανταγωνισμός η απαγόρευση Τραμπ κατά του Casperky Lab / Φωτογραφία: Alex Brandon/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέχεια στο ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, δίνει η απόφαση Τραμπ να απαγορεύσει στις δημόσιες ρωσικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν προϊόντα της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab.

Αυτό βλάπτει την εικόνα της Ουάσιγκτον ως εταίρου της Ρωσίας, υπονομεύει τον ανταγωνισμό των ρωσικών εταιρειών διεθνώς και ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό, δηλώσει το Κρεμλίνο.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή την εντολή που έδωσε η κυβέρνηση Τραμπ στους δημόσιους οργανισμούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν λογισμικά της εταιρείας Kaspersky Lab.

Ο Πεσκόφ εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία της εταιρείας, επειδή όπως ισχυρίσθηκε, η ρωσική εταιρεία σχετίζεται με το Κρεμλίνο και συνεπώς το να χρησιμοποιούνται τα antivirus προγράμματα της Kaspersky Lab, είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την λύπη του, για την απόφαση της αμερικανική κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θα υπερασπισθεί τα νόμιμα δικαιώματα της Kaspersky Lab εκεί που θα είναι αναγκαίο.

Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, εξέδωσε ανακοίνωση προς όλα τα υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες η οποία ανέφερε ότι η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Ελέιν Ντιούκ, «ανησυχεί για τις σχέσεις που έχουν μερικοί συνεργάτες της Kaspersky Lab, με την ρωσική κατασκοπεία και άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς», καθώς και για «τις απαιτήσεις, βάσει της ρωσική νομοθεσίας, που δίνουν την δυνατότητα στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να ζητούν ή να υποχρεώνουν την Kaspersky Lab, να τις συνδράμει στην καταγραφή μηνυμάτων που στέλνονται μέσω ρωσικών δικτύων».

Η Kaspersky Lab σε ανακοίνωσή της εκφράζει την πεποίθηση ότι η περαιτέρω έρευνες από μέρους των ΗΠΑ θα πιστοποιήσουν ότι η εταιρεία δεν έχει σχέση με τις μυστικές υπηρεσίας της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Κρεμλίνο Kaspersky Lab
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ