O Μαδούρο συμβουλεύει τους κατοίκους να εκτρέφουν κουνέλια για να φάνε - iefimerida.gr

O Μαδούρο συμβουλεύει τους κατοίκους να εκτρέφουν κουνέλια για να φάνε

«Για ζωική πρωτεΐνη έχει εγκριθεί το σχέδιο-κουνέλι» είπε ο Μαδούρο / Φωτογραφία: (AP Photo/Ariana Cubillos)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «σχέδιο κουνέλι» πρότεινε ως απάντηση στις σοβαρές ελλείψεις τροφίμων στη Βενεζουέλα ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, που προέτρεψε τους ταλαιπωρημένους πολίτες της χώρας του να εκθρέψουν τα χαριτωμένα ζωάκια για να έχουν να τρώνε!

Το εν λόγω σχέδιο δημιουργήθηκε, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Μαδούρο, ως απάντηση στον «οικονομικό πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση της χώρας από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

Σε μια εποχή που η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με ποσοστά-ρεκόρ παιδικής ασιτίας και οι πολίτες της δυσκολεύονται να ταΐσουν τις οικογένειές τους, ο Μαδούρο θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος για να καταναλώνουν μικροί και μεγάλοι πρωτεΐνες.

O Μαδούρο συμβουλεύει τους κατοίκους να εκτρέφουν κουνέλια για να φάνε | iefimerida.gr 0


Φωτογραφία: (AP Photo/Steven Senne)

«Για ζωική πρωτεΐνη, που είναι ένα σημαντικό ζήτημα, έχει εγκριθεί το σχέδιο-κουνέλι, γιατί τα κουνέλια ζευγαρώνουν και σαν κουνέλια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με το BBC, βουλευτής της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το σχέδιο αυτό «κακόγουστο αστείο».

«Ο κόσμος τα είχε κάνει κατοικίδια»

Τον πρόεδρο της Βενεζουέλα «άδειασε» μερικώς και ο υπουργός Γεωργίας Φρέντι Μπερνάλ, ο οποίος δήλωσε ότι πιθανώς να εγείρεται κάποιο «κοινωνικό ζήτημα».

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι ο υπουργός Γεωργίας μοίρασε κουνελάκια σε 15 κοινότητες της χώρας. «Όταν επέστρεψε, είδε έκπληκτος ότι οι άνθρωποι τους είχαν βάλει φιόγκους και τα είχαν ως κατοικίδια» είπε ο Μαδούρο.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε: «Τα βάφτισαν και τα έπαιρναν μαζί τους στο κρεβάτι». Προέτρεψε, μάλιστα, τους πολίτες να «βλέπουν τα κουνέλια από την οπτική οικονομικού πολέμου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαδούρο κουνέλια Βενεζουέλα Πείνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ