Σβίγκου: Αλλοιώθηκαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου για τα περί λήψης μέτρων το 2018 - iefimerida.gr

Σβίγκου: Αλλοιώθηκαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου για τα περί λήψης μέτρων το 2018

Για αλλοίωση των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου μίλησε η Ρ. Σβίγκου / Φωτογραφία: (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για αλλοίωση των δηλώσεων κυβερνητικού αξιωματούχου για τα περί λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων το 2018 έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, μετά τους «ψιθύρους» που ακούγονται για απόσταση απόψεων μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Οικονομικών.

«Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρθηκε στις προβλέψεις που υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου και τη συμφωνία για τα πλεονάσματα και το τι προβλέπουν αυτές για τυχόν αποκλίσεις. Την ίδια στιγμή, όμως, στην ίδια διαρροή και με βάση τα πραγματικά στοιχεία, γίνεται λόγος για υπερκάλυψη των οικονομικών στόχων και υπάρχει μία βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018» είπε η κ. Σβίνγκου, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM, 104,9».

Την ίδια ώρα, η κ. Σβίνγκου ανέφερε ότι «υπάρχει απόκλιση στα φορολογικά έσοδα, την ίδια στιγμή, όμως, αυτή η υστέρηση καλύπτεται από την υπεραπόδοση π.χ. στον ΦΠΑ και σε άλλους τομείς».

«Οπότε, εξ αυτού δεν φαίνεται να δημιουργείται προβληματισμός. Αλλά όπου υπάρχει θέμα θα υπάρξει εξέταση διαφόρων παραγόντων για να υπάρξει ικανοποίηση των στόχων με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις για τους πολίτες» σχολίασε η ίδια.

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Τέλος η 13η σύνταξη, ίσως νέα μέτρα το 2018

Χτες, Ελληνας αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι για το 2017 δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα. Άφησε, όμως, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το 2018.

«Θα δούμε πώς θα πάει ο ΦΠΑ, τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές και θα δούμε και την επισκόπηση δαπανών. Για το 2017 δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα. Ίσως να υπάρξει το 2018, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να πιάσουμε το 3,5%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εν λόγω αξιωματούχος.
Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι φέτος δεν θα δοθεί 13η σύνταξη, και που, όπως αποκάλυψε, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.

«Εχουμε συμφωνήσει πως αυτή η υπέρβαση δεν θα πάει στις συντάξεις. Ισως πάει στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ή σε αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ή σε αναπτυξιακά προγράμματα» ανέφερε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα για «καθαρή έξοδο» από την κρίση τον Αύγουστο του 2018 ενώ παράλληλα επιχείρησε να δείξει το «επενδυτικό πρόσωπο» της κυβέρνησης.

Οι χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου έμειναν ασχολίαστες από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σβιγκου συνέντευξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ