Ο Χουλιαράκης ζητάει περικοπές από τέσσερα υπουργεία

Τράπεζες και απαιτήσεις για νέα μέτρα είναι οι δύο λόγοι που κάνουν την κυβέρνηση να προσεύχεται για αποχώρηση του ΔΝΤ από το Ελληνικό πρόγραμμα. Ολα δείχνουν, και οι φόβοι στο Μαξίμου αγγίζουν τα όρια της βεβαιότητας, ότι το Ταμείο θα δυσκολέψει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Για να αποφευχθεί το κενό που απειλούν να δημιουργήσουν τα μικρότερα εισοδήματα που δηλώθηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις αρχές του Αυγούστου το οικονομικό επιτελείο «χτύπησε» συναγερμό σε τέσσερα υπουργεία απαιτώντας ουσιαστικά να ξεσκονίσουν τους κωδικούς τους και να εξοικονομήσουν κονδύλια προκειμένου να βρεθούν κάποια από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που πιθανόν θα πρέπει να καλυφθούν.

Από τα υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας, Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ήδη το Εσωτερικών έχει διαμηνύσει ότι πόροι δεν περισσεύουν καθώς «αν κοπούν χρήματα από τους ΟΤΑ θα έχουμε χρεοκοπία σε 25 με 30 Δήμους».

Το βάρος πέφτει στα άλλα υπουργεία, με τα Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη να έχουν βάλει κάτω τους κωδικούς και να τους επανεξετάσουν έναν έναν.

Από τη συζήτηση αυτή πάντως φαίνεται πως για την ώρα μένει έξω το υπουργείο Αμυνας καθώς εκεί οι επιλογές υπάρχουν (μετακύλιση πληρωμών) ωστόσο οι περικοπές των τελευταίων χρόνων έχουν καταστήσει πολύ δύσκολο έως οριακό κάθε νέο «ψαλίδι». Όλα δείχνουν όμως ότι για μια ακόμα φορά οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα το αποφύγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπουργεία περικοπές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ