Ο υπουργός Οικονομικών του Τραμπ ζήτησε κρατικό τζετ για το ταξίδι του μέλιτός του! - iefimerida.gr

Ο υπουργός Οικονομικών του Τραμπ ζήτησε κρατικό τζετ για το ταξίδι του μέλιτός του!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνιούτσιν είχε ζητήσει να του διατεθεί ένα κρατικό τζετ για το ταξίδι του μέλιτός του στην Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι!

Όπως μεταδίδει το ABC News ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών ερευνά το αίτημα του Μνιούτσιν για ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας με κόστος λειτουργίας 25.000 δολάρια την ώρα για τις μετακινήσεις του ιδίου και της συζύγου του, Λουίζ Λίντον στο ταξίδι του μέλιτός τους στη Σκοτία, τη Γαλλία και την Ιταλία φέτος το καλοκαίρι. Στο γάμο του πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs με τη Βρετανίδα ηθοποιό είχαν παραστεί ο Ντόναλντ Τραμπ με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια καθώς και αρκετοί υπουργοί της αμερικανικής κυβέρνησης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησε να δικαιολογήσει τον 54χρονο Μνιούτσιν, τονίζοντας ότι ο υπουργός είχε ζητήσει το τζετ της πολεμικής αεροπορίας για να είναι σίγουρος ότι θα έχει στη διάθεσή του μια ασφαλή γραμμή επικοινωνίας, αλλά ότι απέσυρε αργότερα το αίτημά του. «Ο υπουργός είναι μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας κι είναι υπεύθυνος για τις αρμόδιες υπηρεσίες συλλογής χρηματοοικονομικών πληροφοριών που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Είναι επιτακτική ανάγκη να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς διαύλους επικοινωνίας και είναι συνήθης πρακτική να εξετάζουμε ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να διασφαλίσουμε ότι θα έχει αυτές τις δυνατότητες στα ταξίδια του, περιλαμβανομένης και της πιθανής χρήσης ενός στρατιωτικού αεροσκάφου», δήλωσε.

Μόνον που τέτοια αεροσκάφη χρησιμοποιούν συνήθως υπουργοί που έχουν άμεσες αρμοδιότητες με την εθνική ασφάλεια.

Οι Δημοκρατικοί έσπευσαν να επωφεληθούν από τις αποκαλύψεις. «Δεν χρειάζεται να έχεις ένα τεράστιο βιβλίο κανόνων για τις κυβερνητικές απαιτήσεις για να πεις : “είναι κοινή λογική, είναι λάθος αυτό”. Η περίπτωση αυτή είναι από κείνες που σε κάνουν να χτυπάς το κούτελο με απορία», δήλωσε ο Ρον Γουάιντεν της επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας.

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών ερευνά στο μεταξύ και το ταξίδι του Στιβ Μνιούτσιν και της γυναίκας του στο Φορτ Νοξ στη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης της 21ης Αυγούστου. Το γραφείο του υπουργού επιμένει ότι ο Μνιούτσιν πήγε εκεί για να παραστεί σε συναντήσεις με θέμα τη φορολογική μεταρρύθμιση κι όχι για να παρακολουθήσει την έκλειψη, κι ότι θα επιστρέψει στα κρατικά ταμεία τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το ταξίδι της συζύγου του.

Η Λίντον είχε προκαλέσει σάλο εκείνες τις μέρες όταν δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram μία φωτογραφία όπου την έδειχνε να κατεβαίνει μαζί με τον άνδρα της από το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Κεντάκι επιδεικνύοντας την πανάκριβη γκαρνταρόμπα της (με τσάντα Hermes τσάντα, ψηλοτάκουνα παπούτσια Valentino και Tom Ford γυαλιά ηλίου).

Ο υπουργός Οικονομικών του Τραμπ ζήτησε κρατικό τζετ για το ταξίδι του μέλιτός του!  | iefimerida.gr 0

Η ίδια μάλιστα έγραψε και με hashtag τι ακριβώς φορούσε προκαλώντας κατακραυγή. Μια γυναίκα μάλιστα σχολίασε κάτω από την φωτογραφία: «Χαίρομαι που μπορέσαμε να πληρώσουμε την μικρή σας εξόρμηση», αναφέροντας πως το ταξίδι τους έγινε με έξοδα των Αμερικανών φορολογουμένων.

Η Λίντον πέρασε στην αντεπίθεση: «Ω, νομίζετε πως ήταν ένα προσωπικό ταξίδι; Τι χαριτωμένο! Νομίζετε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ πλήρωσε το ταξίδι του μέλιτος για εμάς ή τα προσωπικά μας ταξίδια; Lololol (σσ γελώ δυνατά).» Αργότερα, ωστόσο, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για το ξέσπασμά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ