Νέο βιβλίο: Η Μπριζίτ είναι αυτή που εξανθρωπίζει τον Εμανουέλ Μακρόν [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέο βιβλίο: Η Μπριζίτ είναι αυτή που εξανθρωπίζει τον Εμανουέλ Μακρόν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δημοσιογράφος Philippe Besson αφιέρωσε ένα βιβλίο στον νέο γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Με τίτλο «Ενα πρόσωπο από μυθιστόρημα», το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 7 Σεπτεμβρίου και ο συγγραφέας αφηγείται το παρασκήνιο του προεδρικού ζεύγους και της εκλογής Μακρόν.


Ο δημοσιογράφος είναι φίλος του προεδρικού ζεύγους και παρακολούθησε τον Μακρόν από την ημέρα που παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομίας του Ολάντ για να ακολουθήσει τη δική του πορεία ως την γαλλική προεδρία. Τον περιγράφει ως έναν πολύ ψύχραιμο πολιτικό τον οποίο μόνο οι επιθέσεις εναντίον της συζύγου του Μπριζίτ Μακρόν «τον κάνουν να βγαίνει από τα ρούχα του».

Νέο βιβλίο: Η Μπριζίτ είναι αυτή που εξανθρωπίζει τον Εμανουέλ Μακρόν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Η Μπριζίτ είναι η ανθρώπινη πλευρά του Εμανουέλ Μακρόν. Γι'αυτήν δεν διαπραγματεύεται». Γράφει ότι το ζεύγος Μακρόν αντιμετώπισε πραγματική βία για να επιβληθεί ως ζευγάρι, λόγω της διαφοράς ηλικίας και της φήμης που κινήθηκε προεκλογικά ότι ο Μακρόν είναι ομοφυλόφιλος. «Μας μεταχειρίστηκαν σαν απόκληρους» του είχε πει ο Μακρόν. Αυτό, γράφει ο δημοσιογράφος ενίσχυσε την θέλησή του και του έδωσε δύναμη.


«Το βασικό για εκείνον παίζεται εκεί, στο οικογενειακό περιβάλλον. Η μητέρα του τον περιγράφει, εξάλλου, ως ένα ευαίσθητο αγόρι», δήλωσε ο Philippe Besson σε συνέντευξή του.


«Είναι πολύ συναισθηματικός και δείχνει μεγάλη προσοχή στην Μπριζίτ. Την φιλάει συχνά, ακούει τη γνώμη της στις συσκέψεις. Οταν πηγαίνει περιοδεία ψάχνει συνέχεια το βλέμμα της. Ακόμη και τώρα που έγινε πρόεδρος, κρατάει χρόνο για εκείνη. Η σχέση τους είναι πολύ ισότιμη», δήλωσε ο συγγραφέας στο περιοδικό Gala.

Νέο βιβλίο: Η Μπριζίτ είναι αυτή που εξανθρωπίζει τον Εμανουέλ Μακρόν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Philippe Besson πίστεψε στον Εμανουέλ Μακρόν την ίδια ημέρα που εκείνος χτύπησε την πόρτα πίσω του και αποχώρησε από την κυβέρνηση Ολάντ, στις 30 Αυγούστου 2016. «Εκείνη τη στιγμή πείστηκα: θα το κάνει...Θα φύγει μπροστά».
Και όπως λέει ο δημοσιογράφος, βλέποντας την ίδια ημέρα τον Μακρόν στην τηλεόραση, δεν του έμεινε καμιά αμφιβολία. «Εγινε κάτι μέσα μου, ένα παράξενο πράγμα. Η εμφάνισή του μού προκάλεσε ένα είδος επιφοίτησης, αποκάλυψης. Σκέφτηκα: Αυτός ο άνθρωπος θα είναι πρόεδρος μια μέρα».
Το βιβλίο του Philippe Besson για την κατάκτηση της γαλλικής προεδρίας απο τον Εμανουέλ Μακρόν έγινε στόχος σφοδρής κριτικής. Η Le Figaro έγραψε ότι «το βιβλίο είναι ίσιο σαν πεζοδρόμιο». Το περιοδικό Marianne έγραψε ότι «στο βιβλίο του Philippe Besson, ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται μεθυσμένος από το πόσο υπέροχος είναι».

Νέο βιβλίο: Η Μπριζίτ είναι αυτή που εξανθρωπίζει τον Εμανουέλ Μακρόν [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Πράγματι, στο βιβλίο του δημοσιογράφου απουσιάζει κάθε κριτική στο προεδρικό ζεύγος. Ο ίδιος αρνείται ότι είναι παθητικός αφηγητής: «Θέλησα να κάνω μια δουλειά συγγραφέα και όχι δημοσιογράφου. Γράφω και για τα ελαττώματά του. Γράφω, για παράδειγμα, ότι ο Μακρόν είναι κάποιος που ακούει λίγο τους άλλους, κάποιος που έχει κάνει λάθη, ειδικά όταν δήλωσε ότι οι αποικείες ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Νέο βιβλίο: Η Μπριζίτ είναι αυτή που εξανθρωπίζει τον Εμανουέλ Μακρόν [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Νέο βιβλίο: Η Μπριζίτ είναι αυτή που εξανθρωπίζει τον Εμανουέλ Μακρόν [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο συγγραφέας εξήγησε σε δηλώσεις του και γιατί πίστεψε στον Εμανουέλ Μακρόν:
«Είναι ψηφοφόρος της ορφανής κεντροαριστεράς, κάποιος που πάντα ψήφιζε Σοσιαλιστικό κόμμα. Βρέθηκα στο τέλος της θητείας του Φρανσουά Ολάντ ζαλισμένος, απογοητευμένος από μια πενταετία που πρόδωσε όλες τις υποσχέσεις. Δεν έβλεπα ποιός θα μπορούσε να ενσαρκώσει την μελλοντική αριστερά και έλεγα στον εαυτό μου ότι η αριστερά ήταν καταδικασμένη να χάσει τις εκλογές του 2017. Και ξαφνικά εμφανίζεται αυτός ο τύπος, που ονομάζεται Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε ότι θα προσπαθήσει να ενώσει όλα τα καλά στοιχεία της δεξιάς και της αριστεράς. Είπα στον εαυτό μου «για δες, ίσως δεν είναι και τόσο κακός». Εχω, επιπλέον, ένα βαθύ πόθο για την ανανέωση. Γι'αυτό βρίσκομαι σε αυτή την περιπέτεια, γιατί ο Μακρόν είναι εικονοκλάστης».

Νέο βιβλίο: Η Μπριζίτ είναι αυτή που εξανθρωπίζει τον Εμανουέλ Μακρόν [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλίο μακρον Μπριζίτ εξανθρωπίζει
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ